Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Utworzenie nowej Tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
delfinek28
Witam,
Proszę o pomoc przy utworzeniu nowej Tabeli w bazie danych.
Mam taki komunikat:

Notice: Table 'nsolutionsvp_4.wp_remote_images' doesn't exist in INSERT INTO wp_remote_images (post_id, url) VALUES ('14', 'http://1.fwcdn.pl/po/13/20/671320/7547969.3.jpg') in /home/filmyweb/domains/domena.pl/public_html/parser/parser_new.php on line 665

Czy ktoś może mi pomóc i napisać co dokładnie trzeba zrobić ?

Z góry dziękuję.
CuteOne
Zgaduje, że to MySQL - jeżeli tak, to sprawdź czy masz dostęp do phpmyadmin (więcej o nim dowiesz się na google). Za jego pomocą w łatwy sposób będziesz mógł zarządzać swoimi bazami danych.
thek
Sam komunikat mówi... tabeli brak, musisz utworzyć. Kurs MySQL się kłania odnośnie tworzenia tabel. Na necie jest tego od zatrzęsienia. Z poziomu konsoli, skryptu narzędzi typu phpmyAdmin i innych. Zależy na co hosting Ci pozwala i co udostępnia.
delfinek28
Tak to baza MSQL. Dostęp do PHP admina mam i do bazy.
Nie wiem jak ma dokładnie nazywać się tabela i czy kolumny w niej i jakie nazwy mają mieć ?
CuteOne
- ma się nazywać wp_remote_images
- ma zawierać kolumny:
1. post_id (int), auto_increment
2. url (varchar, 255) - jeżeli pojawi się błąd o przekroczeniu długości znaków, zwiększ je
delfinek28
Cytat(CuteOne @ 28.07.2015, 19:54:47 ) *
- ma się nazywać wp_remote_images
- ma zawierać kolumny:
1. post_id (int), auto_increment
2. url (varchar, 255) - jeżeli pojawi się błąd o przekroczeniu długości znaków, zwiększ je

Dzięki za wyjaśnienie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.