strife
14.01.2005, 20:31:14
Witam,
Ostatnio natknołem się na tą firmę, co o niej sądziecie... czy może miał ktoś tam konto? Jeśli nie to moglibyście mi doradzić jaką firmę hostingową wybrać? Będę zobowiązany.
Pozdrawiam!
seaquest
14.01.2005, 21:20:07
Oferta wygląda nieźle, tylko 2 wady jak dla mnie: ograniczona ilość baz i prawdopodobnie php4. No ale może to i starcza... Muszę jednak przyznać, że jest bardzo tanio i serwer wygląda na dosyć szybki.
.dragonfly
14.01.2005, 22:57:51
Moj znajomy ma tam konto i admini wykazuja sie dosyc duza niekompetencja. Przykladowo "zapominaja" o backupach. Reinstall serwera bez uprzedniej informacji o takim zamiarze i wszystkie dane ktore tam byly szlag trafil. Wedlug mnie nie warto.
Vertical
15.01.2005, 13:59:01
Według mnie też nie warto. Mają niby niskie ceny, ale często stosują nieprzemyślane decyzje. Istnieje kilka innych serwisów hostingowych, które mają podobne ceny i dają takie same możliwości, oraz które są dużo pewniejsze
strife
15.01.2005, 14:41:49
Cytat(Vertical @ 2005-01-15 12:59:01)
Istnieje kilka innych serwisów hostingowych, które mają podobne ceny i dają takie same możliwości, oraz które są dużo pewniejsze
A jakie naprzykład? Będę ci dozgonnie wdzięczny za podanie jakiejś takiej firmy oferującej w podobnej cenie duże możliwości. Teraz aktualnie mam konto na fc.pl - nie narzekam, ale szukam czegoś bardziej atrakcyjnego i sami rozumiecie.
Dawid Pytel
15.01.2005, 15:08:18
Jedyna słuszna rada to pierwsze firmy z top100.pl. Tak zeby potem nie bylo placzu i zgrzytania zebow, ze firma zniknela albo ze cos nie dziala.
Vertical
15.01.2005, 15:55:23
Cytat
A jakie naprzykład?
http://webd.pl
strife
15.01.2005, 16:17:56
Dziękuje Wam wszystkim za dobre rady. Niniejszym rezygnuje z hosted.pl i zakładam niedługo już w webp.pl. Ale też proszę was o opinie tej firmy jeśli ktoś jeszcze miał z nią kontakt, i może jakieś rady co do hostingu?
@Vertical - Wielkie dzięki za namiary tej firmy.
Pozdrawiam i Jeszcze raz dzięki wszystkim!
Majdan
16.01.2005, 16:07:04
Zobaczmy, co oni na to:Cytat("Treść e-mail'a")
Chciałbym się zapytać o backup danych na serwerze oraz prawdopodobieństwo utraty danych na serwerze z powodów niezależnych od klienta.
Zamierzam wykupić konto, lecz mam niezbyt dobre opinie na temat hosted.pl. Prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości.
Cytat("Treść odpowiedzi")
Backup robiony jest co 7 dni. Prawdopodobieńśtwa oczywiście nie jesteśmy w stanie podać jednak jest ono trochę mniejsze od tego że przez serwerownię w której stoi nasz serwer przejdzie tornado niszcz±c zarówno serwer z kontami jak i backupu. Serwerownia jest naprawdę dobrze zabezpieczona, wszystkie kable prowadzone s± dwoma odległymi od siebie drogami aby w przypadku pożaru/uszkodzenia jednych można było korzystac z drugich, budynek jest strzeżony. W razie gdyby miał Pan poważne zastrzeżenia dotycz±ce funkjconowania konta, zawsze możemy dokonać zwrotu opłaty za pozostały okres abonamentowy, natomiast w ci±gu pierwszych 14 dni zwracamy cał± opłatę bez podania przyczyny.
Gdyby Pan miał jeszcze jakieś pytania, proszę pisać. Akutalny uptime serwera dostępny jest pod adresem:
http://www.hyperspin.com/publicreport.php?...otOfCsZDvn6aN3O - niestety mierzony od niedawna, aktualnie wynosi on 99,97%
Według mnie ceny są dość atrakcyjne. Jeżeli backup jest robiony co tydzień, a zapewnienia admina nie są rzucone na wodę, to śmię twierdzić, że na hosted.pl byłoby lepiej niż na webd.pl...
strife
16.01.2005, 16:45:23
Witam ponownie!
@Majdan - dziękuje ci za zainteresowanie się tym tematem i poświęcony czas.
Kontynułując temat fimy hosted.pl to jednak mimo moich powyższych zamierzeń wybiorę ich i zobacze co z tego będzie. Oczywiście jedyna rzecz która mnie przyciągneła do nich to Cena. Chyba najlepszym sposobem aby sprawdzić to będzie założenie próbnego konta.
Pozdrawiam!
kacperc
21.01.2005, 16:53:39
Cytat(kAzu^ @ 2005-01-14 21:57:51)
Moj znajomy ma tam konto i admini wykazuja sie dosyc duza niekompetencja. Przykladowo "zapominaja" o backupach. Reinstall serwera bez uprzedniej informacji o takim zamiarze i wszystkie dane ktore tam byly szlag trafil. Wedlug mnie nie warto.
Kazu czy możesz powiedzieć kiedy dokładnie miałby według Ciebie nastąpić ten reinstall czy utrata danych ? Oraz który znajomy Cię o tym poinformował ?
Takich słów nie rzuca się na wiatr.
.dragonfly
22.01.2005, 19:52:36
Wybacz, ale nie podam danych znajomego bo nie czuje zebym mial do tego prawo... Faktem bylo takze to iz parametry konta zostaly po tym incydencie zwiekszone. Dlaczego, jesli twierdzisz ze opisana sytuacja nie miala miejsca?
kacperc
22.01.2005, 20:40:42
Cytat(kAzu^ @ 2005-01-22 18:52:36)
Wybacz, ale nie podam danych znajomego bo nie czuje zebym mial do tego prawo... Faktem bylo takze to iz parametry konta zostaly po tym incydencie zwiekszone. Dlaczego, jesli twierdzisz ze opisana sytuacja nie miala miejsca?
Jestem administratorem. Na serwerze nigdy nie było żadnej utraty danych. Mieliśmy jedynie raz, na poczatku grudnia trwającą pare godzin awarię, po której w ramach rekompensaty wszystkie konta zostały przedłużone o miesiąc. Uptime jest utrzymywany na poziomie powyżej 99,5% (wliczając awarię). Aktualny można sprawdzić pod adresem który został już podany w tym wątku.
.dragonfly
23.01.2005, 00:45:37
Cytat
Mieliśmy jedynie raz, na poczatku grudnia...
Dokladnie o tym zdarzeniu mowie. Co do utraty danych to mowil on o utraconej bazie danych...
Jak dla mnie EOT.
kacperc
23.01.2005, 01:12:45
[quote=kAzu^,2005-01-22 23:45:37] [qouote]Mieliśmy jedynie raz, na poczatku grudnia...[/quote]
Dokladnie o tym zdarzeniu mowie. Co do utraty danych to mowil on o utraconej bazie danych...
Jak dla mnie EOT. [/quote]
EOT, ale najpierw chciałbym aby było jasne, że utraty żadnych danych nie było. Jest możliwość przywrócenia danych z backupu, z której jednak jak narazie nikt nie miał potrzeby skorzystać. Rzuciłeś dość mocne słowa, które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości. Problemy przy instalacji fantastico mogą zdarzyć sie każdemu. Przy czym jak wspomniałem gwarantowany uptime cały czas jest zachowany a i tak konta otrzymały darmowy miesiąc hostingu.
.dragonfly
23.01.2005, 03:02:36
Klutnia tutaj jest bez sensu, a sam fakt iz conajmniej kilka osob (nawet tutaj na forum) poddaje watpliwosci jakosc waszych uslug nie swiadczy za dobrze o firmie..
Ivellios
11.06.2009, 16:41:06
Oj to sobie teraz popiszę...
Gdzieś od grudnia 2008 nie działa ani strona główna hosted.pl ani panel klienta, przy próbie wejścia pokazuje się komunikat "Strona tymczasowo nie może zostać wyświetlona".
Administrator w ogóle nie odpowiada na emaile - a pisałem do niego pod kilka adresów (admin () hosted.pl i na prywatnego maila) - ZERO odpowiedzi!
Panel klienta działał w tym roku JEDEN DZIEŃ - napisałem tam skargę, i też - ZERO ODPOWIEDZI!
Próbowałem się do admina dodzwonić, wysyłałem SMS'y - na SMS'y nie odpisuje, a telefonu nie odbiera... koleś, ty w ogóle jeszcze żyjesz? Czy ten serwer umarł razem z tobą?
Baza danych na tym serwerze pada kilkanaście razy w ciągu doby.
Żeby było jeszcze śmieszniej, to coś się z łączem posrało i żeby wejść na jakąkolwiek stronę hostowaną na hosted.pl muszę włączać proxy...
Podsumowując - jeszcze jakieś 8 miesięcy temu było ok, ale od tamtego czasu z hosted.pl zrobiła się totalna kaszana, najgorszemu wrogowi nie poleciłbym takiego serwera :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.