Jestem amatorem i początkującym, proszę o wybaczenie za lamerskie pytanie, ale mam taki kłopot:
Mam na stronie popupa w formie DIVa o nazwie "baner", gdzie jest m.in. taka funkcja <a href="#" onclick="Zamknij();" title="zamknij";> - możliwość zamknięcia popupa. Popup ten pojawia się od razu po wejściu na stronę. Chciałbym zrobić tak, żeby popup pojawiał się po określonym czasie np. po 5 sekundach, tak więc w JS dałem...
setTimeout(function(){ document.getElementById('baner').style.display = 'block'; }, 5000);
... a do DIVa dodałem
style="display: none";
I faktycznie, popup pojawia się po 5 sekundach od wejścia na stronę. Pojawił się jednak taki problem, że nie działa już ta funkcja / możliwość zamknięcia popupa. Rozumiem, że coś się gryzie z czymś, ale nie mam pojęcia co...
Cały JS dotyczący tego popupa wygląda tak:
setTimeout(function(){ document.getElementById('baner').style.display = 'block'; }, 5000); function Cookie() { var ciasteczka = document.cookie.split("; "); for (i=0; i<ciasteczka.length; i++) { var ciacho=ciasteczka[i]; if (ciacho=="baner=jeden") { return; } } $('#baner').addClass('wyswietl'); } function Zamknij() { $('#baner').removeClass('wyswietl'); } function Kasuj(){ $('#baner').removeClass('wyswietl'); document.cookie = "baner=jeden; expires=Mon, 01 Jan 2035 00:00:01 GMT; "; } window.onload = Cookie;
Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę.
Pozdrawiam