Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tsiru
Cześć !
Chciałem zrobić galeria na stronie taką jak ta http://www.dhost.info/alessa/galeria/.
Tyle że chciałbym ją zrobić właśnie w php bo w samym HTMLu to jest kupa roboty, a niewiem jeszcze zabardzo jak...
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Dzięki.
hwao
Sa 2 mozliwosci

Ad1.
Wczyttujesz wszytkie fotki do tablicy ( funkcja dir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() - pod tym liniem masz przyklad jak ja uzywac ). Nastepnie jak juz masz tabablice to generujesz kod plikow html (gererujesz go + zapis).

Ad2.
Wczytujesz calosc do tablicy jak wczesniej nastepnie przygotowywujesz odpowiedniiego mod_rew. i przekazujesz w url'u ktory rysunek ma wysletlic.

Wczoraj pisalem cos "takiego" siostrze ;-) moge zrodla pokazac.. (ale jeszcze inna zasada dzialania biggrin.gif - nie wymaga nic poza php )
Tsiru
Było by extra, jeśli chodzi o te źródełka - ja dopiero ucze się php, troche rozumiem, ale niezawsze.
Kshyhoo
Cytat
Tyle że chciałbym ją zrobić właśnie w php bo w samym HTMLu to jest kupa roboty, a niewiem jeszcze zabardzo jak...

TU znajdziesz coś na swoje bolączki smile.gif
sobstel
poszukaj w necie darmowych skryptow galeri, jest ich troche. nikt ci tutaj za darmo gotowych zrodel nie da. tu sie pomaga a to juz zrobil hwao
Tsiru
Dzięki za pomysł, ale to jest strona Hobbystyczna aarambo.gif
hwao
http://amnesty.scene.pl/~szacool/galery.zip
w
galery\screen
Masz foldery odpowiednio przygotowane
galery\baza
Dajesz chmody do zapisu.
w Plikach sobie podejzy jak powino to byc ustawione bo juz nie pamietam :-)

Potem odplasz
galery\base.php?dir=./screen
On generuje sobie baze odnosnie rysunkow
a nastepnie odpalasz galerie
galery\galery.php?gid=01

Watpie ze bedziesz to umial uzyc ale podejrzy sobie plik galery\popup.php tam masz prawie to co Ci potrzeba
Tsiru
eXtra !
Dzięki !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.