Randallmaster
28.11.2016, 09:23:56
Witam serdecznie,
Stworzyłem mechanizm który pobiera pliki z danego folderu, natomiast mam problem z wykrywaniem tych plików ponieważ:
Aktualnie zrobiłem crona który co minutę sprawdza ten folder i je zaczytuje. Ale jest to za wolne.
W jaki sposób mogę wykryć że plik został stworzony w folderze i odrazu wykonać procedurę zaczytywania?
emstawicki
28.11.2016, 09:32:27
Wiele może być rozwiązań. Możesz poszerzyć mechanizm, który tworzy nowy plik o to aby przechowywał nazwę pliku, albo sumę kontrolną w pliku tekstowym lub w tymczasowej tabeli w bazie, a po wykonaniu operacji na tym pliku usuwać wpis. Przy takim rozwiązaniu możesz też nałożyć limity.
Tomplus
28.11.2016, 09:32:57
echo "plik istnieje, rozpoczynam procedurę"; }
Randallmaster
28.11.2016, 09:37:52
chyba źle wytłumaczyłem...
Inny system tworzy plik i zapisuje do folderu x. W jaki sposób mogę "nasłuchiwać" czy ktoś nie utworzył pliku w folderze x?
Cron powoduje że sprawdzam pliki co minutę jeżeli znajdzie jakikolwiek plik to go odrazu sprawdza. Ale niestety co minutę
A ja potrzebuję tak naprawdę odrazu sprawdzić plik jeżeli jakikolwiek się pojawi w folderze x
kayman
28.11.2016, 15:24:10
coś musi sterować tym sprawdzianem czyli albo usługa na serwerze albo np ajax ale tu musisz mieć non stop odpaloną stronę z tym strowaniem
emstawicki
29.11.2016, 15:47:08
Jaki masz serwer i możliwości (skrypty bash, python)?
Może zainstalować rozszerzenie System_Daemon (
?)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.