Tworzę prostą stronę wizytówkę na własne potrzeby, pobrałem prosty szablon html i sobie go przerabiam. Utknąłem na formularzu kontaktowym. Otóż dostaję maila na zdefiniowany adres ale po 1. jest on pusty, po 2. wpada do spamu(pewnie przez dziwną zawartosc), 3. nie ma nadawcy. Jeśli byłby ktoś tak dobry i poprawił mnie w tym co robię:
<form id="main-contact-form" class="contact-form" name="contact-form" method="post" action="sendemail.php"> <div class="row-fluid"> <div class="span5"> <input type="text" class="input-block-level" required="required" placeholder="Twoje imię"> <input type="text" class="input-block-level" required="required" placeholder="Twoje nazwisko"> <input type="text" class="input-block-level" required="required" placeholder="Twój adres e-mail"> </div> <div class="span7"> </div> </div> </form> </div>
Zawartość pliki sendemail.php:
<?php 'type'=>'success', 'message'=>'Wiadomość wysłana!' ); $email_from = $email; $email_to = 'info@mojadomena.pl'; $body = 'Name: ' . $name . "\n\n" . 'Email: ' . $email . "\n\n" . 'Subject: ' . $subject . "\n\n" . 'Message: ' . $message; die;
Chciałbym dostać po prostu maila z zawartością i to wszystko. Mail info@mojadomena.pl oczywiście istnieje na serwerze.