Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: quiz - sprawdzian - z wysłaniem wyników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
vass
OK fajnie jeszcze jedno teraz mam plik HTML w którym użytkownik podaje imię
  1. <B>Imię:</B> <input type=text name="imie" size=14 maxlength=14/>

po zatwierdzeniu odpala sie php i jest quiz po zakończeniu użytkownik naciska przycisk
  1. <?php
  2. echo &#092;"<center><input type=submit value=\" SKOŃCZYŁEM \" /></center></form>\"
  3. ?>
i wyświetlają mu się wyniki jednak jak bym chcaiła, aby przy tych wynikiach pokazało się róznież jego IMI ale jak podaję
  1. <?php
  2. print (&#092;"$imie\");
  3. ?>
to wyrzuca komunikat
Kod
Notice: Undefined variable: imie in /home/
dlaczego gubi tę zmienną skoro na stronie z samym quizem tam gdzie jest przycisk SKOŃCZYŁEM wyświetli Imię bez problemu.
dziękują za wszelki porady
sf
Wspólne hasło :
$password = 'tajnehaslo'; biggrin.gif

Imię i nazwisko :
Można zapisać do CIASTKA (cookie) lub SESJI (session), aby je utrzymywać.

Sprawdzanie czy zostało podane poprawne hasło, imię i nazwisko :
  1. <?php
  2.  
  3. if(isset($_POST['imie']) && !empty($_POST['imie']) && isset($_POST['nazwisko']) && !empty($_POST['nazwisko']) && isset($_POST['haslo']) && $_POST['haslo'] == $password) {
  4. // no i jest ok
  5. }
  6. ?>

file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - do odczytu pytan, jedno pytanie w jednej linijce
count" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - do zliczenia ilosci pytan w bazie
rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - do losowania pytan smile.gif count jest wlasnie potrzebne do ogranicznika max
Gość_vass
super z losowaniem i odczytem sobie poradziłam
dzięki guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.