Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ustawienie uprawnień dla zalogowanych użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matijenko
Witam. Chciałbym stworzyć uprawnienia dla zalogowanych użytkowników oraz dla gości.
Idea jest taka, aby użytkownik zalogowany miał dostęp do wszystkich funkcji na stronie. Gość może wyświetlić niektóre podstrony, ale niektóre funkcje tak jak zapis na coś (np. zabieg) nie jest dostępna dla gościa - osoby nie zalogowanej. Mam stworzony system logowania i rejestracji. W jaki sposób za pomocą systemu logowania i rejestracji mogę nadać uprawnienia dla podstron i poszczególnych funkcji na stronie?
PS. Jestem osobą początkującą nerdsmiley.png
nospor
Cytat
Jestem osobą początkującą
I dla takich wlasnie osob mamy taki pewien dzial. Przenosze wink.gif
woxala123
Wpisz sobie w wyszukiwarce Set permissions for logged in users i wyskoczy Tobie dużo linków.
Pozdrawiam.
matijenko
Głównie chodzi o to, żeby zalogowany użytkownik miał dostęp do 2 funkcjonalności na stronie, nie chciałbym tworzyć 2 typów kont (powyżej źle się wyraziłem co do "gościa"), tylko jeśli użytkownik jest zalogowany może użyć tych funkcjonalności. W przeciwnym przypadku przycisk do tych funkcjonalności jest zablokowany. Przyznam, że po wpisaniu tego co sugeruje woxala123 jestem trochę przerażony i nie bardzo wiem co z czym się jje mellow.gif
markonix
  1. if ($_SESSION['looged']) WYŚWIETL/POZWÓL WYKONAĆ

Cała filozofia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.