Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wrazenie
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
polibode
Czasami mam wrażenie , że to forum jest na siłe, a ludzie odpowiadajacy są bardzo niemili i probują na siłe coś udowadniac jacy oni są naprawdę.
Rzucą jakiś "ochłap" np dla początkujących i myślą , ze ktos sie w tym pozbiera.

Robią to tak na siłe jakby wcale nie chcieli , na odczepkę
Seth
Taaa...
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22238
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=25209
...najpierw zacznij od siebie, a potem wymagaj od innych.

Ktos kto uwaza, ze wszystko podane ostanie mu na tacy nie ma tu czego szukac.
hwao
Cytat(polibode @ 2005-02-22 14:58:38)
Czasami mam wrażenie , że to forum jest na siłe, a ludzie odpowiadajacy są bardzo niemili i probują na siłe coś udowadniac jacy oni są naprawdę.
Rzucą jakiś "ochłap" np dla początkujących i myślą , ze ktos sie w tym pozbiera.

Robią to tak na siłe jakby wcale nie chcieli , na odczepkę

Ciekawe czy Tobie by się chciało odpowiadać n raz na ten sam temat tym bardziej ze jest on opisany dokładnie już na forum (wyszukiwarka).

Pyzatym na forum zazwyczaj nie dajemy gotowców, ponieważ:
  • Jak się dostaje gotowca mniej się nauczy
  • Nikomu nie chce się wykonywać za kogoś skryptu
Pozostałe dolegliwości to np.:
  • Złe (nie dokładne, lub nawet brak) opisanie problemu
  • Nie zamieszczenie kodu
Forum ma nauczyć myśleć a nie uzależnić od niego.
polibode
wiec co sądzisz na temat postu 2005-02-22 13:01:16 polibode

mojego zresztą
autor opisuje pewien problem a odpowiadający ruga go za to , ze nie zna angielskiego (po czymmożna sądzisz, ze odpowiadającego chyba bili za młodu, bo akurat o angielski sie nie pytałem)

kiedy odpowiedział, zrozumiał, ze nie miał racji i sie nie przyznał, w dodatku nie potrafil odpowiedziec , ze na pytanie nie jest w stanie odpowiedziec, tak jak zresztą cała masa innych ludzi , do ktorych nie mam pretensji
kszychu
Cytat(polibode @ 2005-02-22 14:59:18)
wiec co sądzisz na temat postu 2005-02-22 13:01:16 polibode

mojego zresztą
autor opisuje pewien problem a odpowiadający ruga go za to , ze nie zna angielskiego (po czymmożna sądzisz, ze odpowiadającego chyba bili za młodu, bo akurat o angielski sie nie pytałem)

Powiem Ci co sądzę: Vertical ODPOWIEDZIAŁ CI NA PYTANIE. I weź mi, kurza dupa, pokaż, w którym momencie on Cię zrugał, bo jakoś ten fragment umknął mojej uwadze!

Nie wiem, czy go bili za młodu, czy nie i nie chce wiedzieć co robili z Tobą, ale daruj sobie prywatne wycieczki pod adresem innych użytkowników forum! Masz coś do niego, to napisz mu na PW. Nie będę tolerował tego na forum publicznym.

A angielskim radzę się zainteresować, przynajmniej na tyle, by móc czytać dokumentacje i pliki konfiguracyjne.
DeyV
Faktem jest, że gdy człowiek dopiero zaczyna się uczyć czegoś nowego, dopiero poznaje pewne słownictwo i nie może się jeszcze odnaleść w tematyce - to odpowiedzi ludzi na forum mogą być nie zrozumiałe.
Niestety - ale to jest standard - newBe zawsze tak się będą czuli na forach, niezależnie od tego, czy dotyczy ono linuxa, php, administracji serwerem, czy grafiki.

Każdy musi sobie z tego zdawać sprawę, i starać się to zrozumieć.

Tyle tylko, że w przypadku php, w przeciwieństwie do niektrych innych wymienionych tematyk - wiedzę o php można czerpać z naprawdę wielu źródeł - i nikt nie powiedział, że zaczynanie od forum jest najlepszym rozwiązaniem.
To nie jest jakaś mini dystrybucja Linuxa, o której dokumentacja jest napisana szyfrem na 2 stronach A4.
Jest to język programowania z jedną z najlepszych znanych mi dokumentacji (przynajmniej do php4 - odnalezienie sie w materiałach przeznaczonych stricte dla php5 jest już nieco trudniejsze winksmiley.jpg ), bardzo duża ilością kursów, oraz - co najważniejsze - masą dostępnych przykładów.
Co więcej - bardzo duża cześć tych materiałów jest po polsku.

Dlatego uwierzcie - nauki php nie trzeba wcale zaczynać od pytania sie forumowiczów jak pisze się echo 'World';
Zanim zadasz pierwsze pytania - pownieneś znać już odpowiedzi na tego typu pytania...
polibode
Krzychu ->krzysiu, widzisz, nawet nie przeczytales tego co ten kolega mi napisal a wyciagasz pochopne wnioski, otoz znam angielski, na tyle ile jest mi potrzebny

ustawilem zmienną session..cook... na 600 , a pozniej zapytalem , ktore parametru pliku konfiguracyjnego z php.ini jeszcze moglyby ewentualnie pomoc w rozwiazaniu problemu czsowego wylaczenia sesji, nie znalazlem na to do dzis odpowiedzi.
Ten parametr ma tylko jedno z tych wyjsc, a jak polaczyc oba, hm?sad.gif

pozdrawiam
Vertical
@polibode: Jeśli ktoś dwa razy rozpoczyna dwa takie same tematy, to niech nie oczekuje, że wszyscy będą bić mu brawo. "Ochrzan" dostają tylko ci użytkownicy, którym się nie chce skorzystać z wyszukiwarki, albo nie chce im się przetłumaczyć czegoś na polski... itp. itd.
Strus
Przydała by się na forum opcja ignoruj. Bo już jednego kandydata mam sad.gif
polibode
Dobra , niezapendzajcie się tak koledzy.. szczegolnie Strus
itsme
koledzy .... LOL
odsylam do manuala .... i do motta TUTAJ

pasuje jak ulal :-)
kubatron
I następny post przez usera który dośc że nie chce coś od siebie poszukać i czytać innych rady to jeszcze się na innych róca.Chłopie dośc że "Za darmo umarło" (Pod względem pomocy) to jeszcze ty chcesz mieć na tacy?? Przemyśl wszystko co robiłes, jak w pewnym temacie któregoś z panów obraźiłeś i czy to było godne programisty, człowieka, osoby myślącej questionmark.gif Na pomoc trzeba zasłużyć, a zasługą może być pomoc innym i podziękowanie za pomoc...

To taki może OT ale troche myśle że cie pouczy, ja nie jestem święty i przyznaję się że raz mi nerwy puściły na usera z forum który się zachowywał karygodnie i niestety doszło do rękoczynu ( przenośnia ) ale tego nie zmienie...
strife
Witam,

IMHO:

Przeglądając tematy związane z @polibode w podanych przez @Seth'a nie mam wątpliwości że koledze najzwyczajniej nerwy puściły, no cóż zdarza się, ale w takim miejscu jak to forum, w którym są ludzie starsi, i osoby oczekujące trochę więcej szacunku jest to niedopuszczalne.

Co do dalszej części tego tematu, to mogę powiedzieć na swoim skromnym przykładzie. Uczyłem się php od momentu przyłączenia się do społeczności forum.php, na początku zakładane przeze mnie tematy były banalne, jak teraz je przeglądam. Gdy teraz czegoś szukam to najpierw forum - jak nie ma to manual, a jeśli tam nie ma to google, jeśli to ostatnie mnie zawodzi pisze na forum.

A wracając do tytułu tematu czyli wrażenie... bo chyba twórcy tematu chodziło o wyrażenie opini, i wrażeń o forum. Przynajmniej tak mi się wydaje... To ja osobiście się jeszcze ani razu nie zawiodłem na osobach odpowiadających. Każdy odpowiada na swoje możliwości dokłada swoje 3 grosze. I to mi się podoba, tak powinno być, mniej dogryzania ze strony innych i więcej szacunku...

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów Forum php!
cfk
@polibode: a ty chciałbyś jakie to forum? Forum jest dobre bo nie chodzi o to że jak przyjdzie koleś i napisze "nie wiem jak napisać system newsów" to od razu wyskakuje taki koleś który sie zna i pisze "spoko na jutro ci napisze" jak pójdzie na informatyka to też będzie szefa o pomoc prosiłsnitch.gifquestionmark.gif
raku_18
@Polibode nikt ci nie karze korzystać z tego forum jeśli nie odpowiada ci poziom osób które tutaj pomagają sobie nawzajem to poszukaj innego ,przeglądałem twoje posty i naprawdę jak na "programiste" to inteligencją nie grzeszysz w swoich wypowiedziach . To tyle jeśli chodzi o Pana @polibude. Pozatym chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za pomoc oraz za to że wiele sie nauczyłem dzięki wam myśle że przeszedłem już z beginera do pre-intermediate . tongue.gif
seaquest
Proszę wszystkich aby się wzajemnie nie urażali, zachowujmy na prawdę jakiś "poziom" dyskusji. @raku_18: wypowiadasz się o polibode, a popatrz sam na siebie... Po co używać tak mocnych słów jak jak na "programiste" to inteligencją nie grzeszysz (wiem, że wyrwane z kontekstu, ale może kogoś urazić). Poza tym nie jesteś zbyt dokładny jak na programistę bo piszesz polibude zamiast polibode.
Jeżeli dyskusja nadal będzie się rozwijać w podobnym kierunku niestety będę zmuszony zamknąć i usunąć temat.
polibode
proponuje zamknąc temat, racja,
szczególnie jesli chodzi o "programistę" raku_18, jego posty są "rewelacyjne"
kszychu
Dość! Jak już wcześniej mówiłem nie będę tolerował prywatnych "opluwanek". Zainteresowanym tym sportem polecam PW, a wątek, jako nic dobrego nie wnoszący zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.