Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprawa selecta :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tresor84
wiec sprawa jest taka

mam liste ktora jest dynamicznie pobierana z bazy danych z tabeli

Kod
<SELECT NAME="menu">
<?php
while($row = mysql_fetch_array( $result))
    {    
    echo '<option>'.$row[0];    
    }
?>    
</SELECT>

i wszystko ladnie tylko chcialbym zeby np po wybraniu ktorejs z obcji np imienia
wykonywal sie jakis skrypt

powtarzam po wybraniu a nie zaglosowaniu w formularzu smile.gif
w zasadzie to tyle, pewnie to banal ale ja dopiero raczkuje <lol>

a jakby ktos wiedzial to jak np zrobic zeby odswierzyc okno tak zeby nie bylo tego widac questionmark.gif tzn zeby np po wyborze imienia z selecta dynamicznie zmienialy sie dane osobowe w tablicy wyswetlanej

jezeli nie chce sie wam pisac snitch.gif rozumiem .. to prosze chociaz o jakies linki smile.gif

pozdrawiam
hwao
Cytat(tresor84 @ 2005-04-27 17:40:26)
powtarzam po wybraniu a nie zaglosowaniu w formularzu smile.gif
w zasadzie to tyle, pewnie to banal ale ja dopiero raczkuje <lol>

a jakby ktos wiedzial to jak np zrobic zeby odswierzyc okno tak zeby nie bylo tego widac questionmark.gif tzn zeby np po wyborze imienia z selecta dynamicznie zmienialy sie dane osobowe w tablicy wyswetlanej

W javaScript onClick i wtedy wyslasz formularz smile.gif

Co do 2giego to tez w javaScripcie
http://bts.net.pl/hwao/xhtml/
Zobacz taby na dole (liczba jest losowana przy pomocy rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() w php winksmiley.jpg )
tresor84
no ej i nie da rady w php questionmark.gif? tosz to szok sad.gif( dolina a moze jednak questionmark.gif

no a macie jakis pomysl zebu uzyc update() questionmark.gif? tylko nie wiem zabardzo jak, nigdzie nie moge znalezc danych o tej opcji selecta a to niestety html i nie doszperalem sie dokumentacja takich jak manual na php.net smile.gif)

pozdrawiam smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.