Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapytanie do bazy wywala błąd
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Norrec
Mam taki kod:
  1. <?php
  2. $db -> Execute(&#092;"INSERT INTO `links` (id, desc, img, url) VALUES ('', '\".$_POST['desc'].\"', '\".$_POST['img'].\"', '\".$_POST['url'].\"')\") or die(\"błąd podczas dodawania do tabeli, link nie dodany\");
  3. ?>
który, nie rozumiem dlaczego, po wysłaniu formularza, wywala mi to co w die() jest.
może coś z formularzem nie tak napisałem? wygląda tak:
Kod
<form method="post" action="'.$url2.'"><tr><td>Wpisz podpis linku:</td><td><input type="text" name="desc"></td></tr><tr><td>URL:</td><td><input type="text"  name="url"></td></tr><tr><td>lub link obrazka:</td><td><input type="text" name="img"></td></tr><tr><td colspan="2"><input type="submit" value="Wyślij"></form>

pomóźcie, bo mnie coś wezmie zaraz sad.gif(
SongoQ
  1. <?php
  2. $db -> Execute(&#092;"INSERT INTO `links` (desc, img, url) VALUES ('\".$_POST['desc'].\"', '\".$_POST['img'].\"', '\".$_POST['url'].\"')\") or die(\"błąd podczas dodawania do tabeli, link nie dodany\");
  3. ?>

Najlepiej jak wyswietlisz sobie to zapytanie i wtedy zobaczysz co jest nie tak.
Norrec
wyswietlilem i dodalem w phpmyadminie. traktowal desc jako DESC z normalnego polecienia:/ zamienie na `desc` i jest ok. Dzieki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.