Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wpisanie adresu skryptu w drugim skrypcie ;-)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Simborek
Witam!

Mam problem z wpisaniem w pewnym skrypcie adresu drugiego skryptu. Spójrzcie na linijkę 4 gdzie trzeba to zrobić...

1. <?
  2. if(($_COOKIE['dostep'])!='dostep')
  3. {
  4. require(&#092;"funkcje.php\"); // tutaj musisz wpisac sciezke do dostep/funkcje.php
  5. lacz_baza();
  6. $dane=mysql_fetch_array(mysql_query(&#092;"select waznosc1, cena1, sms1, telefon1, waznosc2, cena2, sms2, telefon2, wa
    z
  7. osc3, cena3, sms3, telefon3, regulamin from ustawienia_p where id='1'\"));
  8. print '<p>Aby przegladac ta strone musisz wyslac sms. W smsie zwrotnym otrzymasz kod k
  9. óry trzeba wpisac w ponizszy formularz.';
  10. if(($dane['waznosc1']!='0') or ($dane['waznosc2']!='0') or ($dane['waznosc3']!='0'))
  11. {
  12.  print '<UL TYPE=\"disc\">';
  13.  if($dane['waznosc1']!='0')
  14.  print '<LI> Dostep na <b>'.$dane['waznosc1'].' dni</b> - sms o tresci <b>'.$dane['sms1'].'</b> na nr <b>'.$dane['telefon1'].'</b> (cena '.$dane['cena1'].' zl + VAT )';
  15.  if($dane['waznosc2']!='0')
  16. print '<LI> Dostep na <b>'.$dane['waznosc2'].' dni</b> - sms o tresci <b>'.$dane['sms2'].'</b> na nr <b>'.$dane['telefon2'].'</b> (cena '.$dane['cena2'].' zl + VAT )';
  17.  if($dane['waznosc3']!='0')
  18.  print '<LI> Dostep na <b>'.$dane['waznosc3'].' dni</b> - sms o tresci <b>'.$dane['sms3'].'</b> na nr <b>'.$dane['telefon3'].'</b> (cena '.$dane['cena3'].' zl + VAT )';
  19. print '</UL>';
  20. }
  21. ?>
  22. <form action=\"ciacho.php\" method=\"post\" target=\"submitt\" onsubmit=\"window.open('', 'submitt', 'width=400,height=200');\">
  23.  <table > <?// do parametru action musisz wpisac link do katalogu[pliku] dostep/ciacho.php
  24. ?>
  25. <tr><td width=150>Podaj kod otrzymany smsem:</font></td><td><input type=\"text\" name=\"kod_sms\"></td></tr>
  26. <tr><td colspan=2 align=center height=15px><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\" WYŚLIJ \"></td></tr></table></form>
  27.  
  28. <?  echo '<p>'.$dane['regulamin'].'</p>';
  29. }else
  30. {
  31. //tutaj skopiuj tresc podstrony do ktorej chcesz aby byl platny dostep. nastepnie zmien nazwe pli
  32. u na taki jaki
  33. // miala ta podstrona biggrin.gif
  34. echo ' masz dostep do serwisu' ; // tą linijke oczywiscie usun
  35. }
  36. ?>

Cokolwiek bym nie wpisał w czwartej linijce jako adres "funkcja.php" to na stronie wyświetla mi się taki tekst:

Cytat
Warning: main(funkcje.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/qwercy/public_html/najnast/index.php on line 4

Warning: main(funkcje.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/qwercy/public_html/najnast/index.php on line 4

Fatal error: main(): Failed opening required 'funkcje.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/qwercy/public_html/najnast/index.php on line 4

Wpisywałem tam np. najnast.hosted.pl/dostep/funkcje.php z "http://" na początku i bez i to i tak nic nie dawało. Dodam tylko, że rozkład katalogów dochodzących do funkcje.php na serwerze wygląda tak /public_html/dostep/FUNKCJE.php

Pomóżcie, bo nie mam pojęcia gdzie i co wpisać w 4 linijce kodu na górze posta... rolleyes.gif
aleksander
  1. <?php
  2. require( '../dostep/funkcje.php' );
  3. ?>
Pamiętaj o uwzględnieniu wielkosci liter...
Simborek
Wpisałem jak napisałeś i pomogło... dzięki... z tym, że jest drugi problem - teraz wyświetla mi się to:
Cytat
Fatal error: Call to undefined function: lacz_baza() in /home/qwercy/public_html/najnast/index.php on line 5

Co robić?questionmark.gif

Jak nie jeden problem to drugi się ujawnia... Zupełnie jak z amerykańskimi wahadłowcami ;-)
aleksander
Znaczy nie ma takiej funkcji zdefiniowanej:)

może literówka?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.