Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Modyfikacje] Propozycja: Nowy BBCode
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
scanner
Często się zdarza, ze podajemy url do jakiejś funkcji w namualu. Czy byłby to duży problem, gdyby dodać np. [ func ] [/func], który by działał w ten sposób:
Wpisujemy: [ func ]ereg()[ /func ]
Widzimy: [ url=http://php.net/ereg ]ereg()[ /url ]
Czy coś takiego byłoby przydatne?
Cudi
To by było bardzo przydatne!
Jabol
to by bylo super, aczkolwiek ja juz jestem jak maszyna i znam wszystkie adresy na pamiec winksmiley.jpg
scanner
Ja też. Ale chodziłoby mi o wygodę pisania.
DeyV
Dobry pomysł - bardzo mi sie podoba. Tyle, że może inny znacznik? [man] [/man] questionmark.gif
scanner
To juz pozostawiam Wam. Ja tylko zapodałem pomysł.
wojtek
I ja uwazam ze to by byla fajna rzecz! :) Ja nie znam tych adresow (manuala z dysku uruchamiam - pozostalosc po 4 letniej przygodzie z modemem ;)) i nie ukrywam ze taka opcja bylaby mi nadzwyczaj przydatna :)
KaMeLeOn
Uważam, że to bardzo dobry pomysł...

PS. Moje chwilowe zaniedbanie zmianami na forum jest spowodowane najgorszą sesją jaką kiedykolwiek miałem na studiach...
Na szczęście już prawie koniec... Ufff smile.gif
Seth
A ja jeszcze bede walkowal najpozniej do wrzesnia sad.gif(((((((((((((((
Ale tez jestem za smile.gif
scanner
Kameleon, Seth: powodzenia smile.gif
KaMeLeOn
Dzięki DeyV'owi macie już swój upragniony
BUTTON generujący link do MANUAL'a...

Miłej zabawy... biggrin.gif
DeyV
test:
1. [manual:659171a731]echo[/manual:659171a731]
2. [manual:659171a731]echo()[/manual:659171a731]
Wankster
function.[manual:88af7d8e59]mysql_connect[/manual:88af7d8e59] laugh.gif :arrow: COOL! 8)
Seth
Proponowal bym przesunac przycisk Manual do lini z php, XML itd. i zmienic kolor Code na czarny - jest on tertaz malo uzywany, wiec nie powinien sie zbyt wyrozniac.
Puciek
gratulacje omysłu smile.gif
Fo
extra, ja bym proponowal jeszcze jakos pogrubic albo zrobic podkreslenie smile.gif
Puciek
i na czerwono smile.gif
DeyV
Mile widziane będą propozycje stylu dla tego linka...
Puciek
podkreślony, pogrubiony i na czerwono (mówie poważnie)
Jabol
a co powiecie na dodanie bbcode [rtmf][/rtmf] ktory w zawartosci miałby ktoras z wartości wcześniej ustalonych (dostepnych), jak np. php, sql, apache, linux, win32. Powodowałoby to wypisanie jakoś fajnie sformatowanej tabelki z adresami i opisami przydatnych linków w tym temacie. W sumie wyglądałoby to tak np. dla uzyskania pomocy o php
[rtmf]php[/rtmf]
W sumie dawałoby to ładną tabelkę/listę z adresami typu php.net zend.com phpclasses.org i takimi wszystimi przdatnymi
Fo
pomysl fajny.... przydalo by sie takie cus smile.gif
ale moze mi ktos rozwinac : rtmf ... ?
Jabol
rtmf -> Read The Fine Manual
KaMeLeOn
Cytat
[...] Fine [...]

Fuckin :wink:
DeyV
fine, friendly, fucking ...

Ale idei nie rozumiem. Nie wystarczy odesłać ludzi do podpisu Skannera?
scanner
Dajcie mi kilkadzisiat znakow wiecej, to dodam kilka linkow. Wtedy wszystkie RTFM pojawia się prawie 1400 na forum w najprzerózniejszych miejscach. To będzie jak hipnoza...
Jabol
Zebym Cie tylko nie musiał jako moderator upominać za zbyt długi podpis biggrin.gif
scanner
spoko.. brakuje mi chyba dwu, trzech adresów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.