<?php $a1 = $_POST['a1']; $a2 = $_POST['a2']; $plus = $_POST['plus']; $minus = $_POST['minus']; "n_1"=>"Name1", "n_2"=>"Name2", "n_3"=>"Name3" ); foreach($name as $key=>$element){ $sel[$key] = 'selected="selected"'; } $names1 .= "<option $sel[$key] value="$key">$element</option>"; $names2 = ""; } } // 1. TU NIE WIEM !!! } // 2. TU NIE WIEM !!! } $result="<form action="$PHP_SELF" method="post"> <select name="a2" size="1"> $names1 </select> <input type="submit" name="plus" value="+" /> <input type="submit" name="minus" value="−" /> <select name="a1" size="3"> $names2 </select> </form>"; return $result; ?>
no wlasnie. jako wynik otrzymuje formularz z dwoma <select>(a2,a1) i dwa <submit>('plus','minus'). <select 'a2'> wypelniony jest elementami $name, po kliknieciu na odpowiedni element jest on odpowiednio ustawiony na 'selected'.
i teraz nie wiem jak zrealizowac nastepujace akcje:
przy wysylaniu submita'plus' element zaznaczony w select'a2' przechodzil do select'a1'(znikajac jednoczesnie w select'a2'), a przy wysylaniu submita'minus' na odwrot.
naprawde probowalem juz na rozne sposoby, ale do niczego nie doszlem.prosze bardzo o pomoc, siedze juz dlugo nad rozwiazaniem.