Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niepokazuje banera
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Kreton
http://www.gim3e.za.pl/Sus/index.php

Niepokazuje mi woogule banera, choć nazwy i odpowiednie rzczy w sytle.css sa ustawione :/
Działa pod IE, ale w FireFoxie niechce mi działać ....

fragment styla odpowiedzialengo za to
Kod
td.baner {
    text-align: center;
    width: 750px;
    height: 150px;
    background-image: url(baner.jpg);
    background: url(baner.jpg);
    border-right: 1px solid #ABABAB;
    border-left: 1px solid #ABABAB;
    border-top: 1px solid #ABABAB;}

próbowałem z tymi 2 opcjami, niedziałają :/

BTW: czy ktoś może mi powiedziec jak stornka wygląda pod Operą bo nietestowałem pod kątem Opery, THx
Bociek
zastosuj div i bedzie po problemie

np:

Kod
<div style="width: 750px; height: 150px; background: #ABABAB url('banner.jpg'); border-right: 1px solid #ABABAB; border-left: 1px solid #ABABAB; border-top: 1px solid #ABABAB;"></div>

ps. pod operą działa dobrze
Kreton
niestety mimo zastosowania diva niedział, w Firefoxie jeszcze ja dzwinie przesówa w lewej krawedzi ..
revyag
Nie wiem gdzie jest problem, bo u mnie wygląda wszystko ok.
Kreton
DObra panowie rokminiłem to biggrin.gif

Ja w Firefoxie mam zainstalowanego Ad-Blocka gdzie flitr jest ustawiony tak ze jak trafi na plik baner.gif lub baner.jpg to blokuje jego wyświetlanie ...

Problem tkwił poprostu po mojej stornie.

Dzięki za wszystkie rady, bede pamietał o Divach biggrin.gif, ale dzisiaj to niebył to... biggrin.gif
darecki
przedewszystkim z tego co widze DIV masz pomiedzy znacznikami TABLE a gdzie definicja wiersza i komorki a jak juz to zrobisz to zmien rowniesz nazwa class z td.baner na div.baner lub poprostu .baner

u mnie dziala poprawnie po tych zabiegach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.