Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wordpress
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
electrolyte
Po opisie można się domysleć ,że mam problem z polskimi znakami diaktrycznymi...
Zainstalowałem skrypt Wordpress 1.5.2, gdy dodaje jakiś post czy komentarz z polskimi ogonkami... Wywala mi znaki zapytania w konfiguracji serwera raczej wszystko powino być w porządku (Apache 2.0.55, php 5.0.5, mysql 4.0.17) miałem jeszcze mysql 5.0.22 (chyba to ostatnią wersje rekomendowaną...) i to samą...

Edit:

Później zainstalowałem wersje z serii 4 bo myślałem ,ze to brak kompatybilności wordpress z 5 smile.gif
stasieniek
Niestety mam złe wieści...
Też próbowałem się bawić z WordPresem, ale w żaden sposób nie dawało się zmienić kodowania
sf
Z tego co patrzylem to tam jest UTF-8. Wiec na co chciales zmieniac? ;-)
electrolyte
Cytat(sf @ 2005-10-29 14:09:07)
Z tego co patrzylem to tam jest UTF-8. Wiec na co chciales zmieniac? ;-)

Kodowanie ale to i tak nic nie da i tak bedą "?questionmark.gif" mad.gif
NuLL
A instalowaliscie polski lang dla Wordpress'a ? On chyba cos robi z kodowaniem ale nie jestem pewien.
electrolyte
Cytat(NuLL @ 2005-10-31 13:24:19)
A instalowaliscie polski lang dla Wordpress'a ? On chyba cos robi z kodowaniem ale nie jestem pewien.

A skąd można go dorwać ?
aleksander
z internetu. konkretnie z gogli
electrolyte
Cytat(aleksander @ 2005-10-31 18:54:27)
z internetu. konkretnie z gogli

Ciekawe co nie winksmiley.jpg

http://www.barczentewicz.com/artykuly/word...ress-po-polsku/

Poprawiłem i dobra dostałeś coś takiego winksmiley.jpg

Kod
Fatal error: Only variables can be passed by reference in C:\usr\www\love-it\wp-includes\gettext.php on line 66
NuLL
Wordpress nie lubi niektorych wersji php przez blad z referencjami - tez mialem z tym problem sad.gif
electrolyte
Cytat
If you write new posts - they will be encoded utf-8.
If you copy text from Word or other program that has iso-2 it will not be correct, it will display questionmark.gifquestionmark.gif?.
Do not copy - write in WordPress!

Napisałem do supportu wordpress i otrzymałem taką odpowiedź, najzabawniejsze w tym ,że ja pisze w wordpressie i nie kopiuje text z zewnątrz, a może rozchodzi się o kodowanie przęglądarki ale to raczej nie ma znaczenia ? :|
Fanatyk
Przy zainstalownym spolszczeniu wszystko dzialą OK.
Polskie znaki są we wpisach - jeśli chce się je dodać gdzieś w kodzie trzba użyć anczków utf.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.