Jak zrobic aby po wybraniu z select jakiejs liczby powiedzmy od 1 do 5 pojawiala sie odpowiednia ilosc pol tekstowych. Czyli jesli w select wybierzemy 3, to pojawia sie 3 pola tekstowe
Pozdrawiam
shpyo
22.11.2005, 22:53:02
Kod
<select onChange="piszTextarea(this.value);">
Kod
function piszTextarea( ile ) { for(var a=0; a<ile; a++) document.write('<textarea></textarea><br />'); }
pisane z palca, mogą być jakieś błędy. Zarys mniej więcej masz co i jak.
snipe
22.11.2005, 23:06:39
shpyo dzieki, dziala
a jak zrobic zeby select pozostawal
shpyo
22.11.2005, 23:14:39
Trzeba gdzieś sobie zdefiniować jakiegoś diva (lub coś takiego) w którym będzie się to wyświetlało lub pokazywało. wtedy należy zmienić tamto w for na coś takiego:
Ale to nie dziala :/ Bylbym wdzieczny za szybka pomoc
shpyo
23.11.2005, 10:04:01
Kod
function piszTextarea( ile ) { for(var a=0; a<ile; a++) document.write('<textarea></textarea><br />'); } function inicjujTextarea( ile ) { document.getElemenyById['__NAZWA_DIV_Z_TEXTAREAMi__'].innerHTML = piszTextarea( ile ); }
Kto powiedział, że pisałem pod jego konkretny przypadek Pisałem w odniesieniu do mojego wcześniejszego kodu. Swoją drogą... przecież to żaden problem dodać nowego div'a pod selectem z nową nazwą, nie?
nospor
23.11.2005, 10:30:44
Tak, tylko ze tu mu podales nowy kod js, ktory on znajac zycie wstawilby do swego html, wktorym select jest w divie i oczywiscie po wyborze opcji, select by znikal i znowu by pisal ze mu nie dziala. Dlatego trzeba podawac i kod hml Sorki, ze tak nie ufam, iz autor topicu by nato wpadl, ale kieruje sie doswiadczeniem na forum, a ono pokazuje niestety to o czym mowie
Mam nadzieje ze autor topicu nie poczuł sie urażony, napewno moja wypowiedź nie to miała na celu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.