grok
28.11.2005, 23:26:04
Ma to wyglądać tak: w polu tekstowym wpisuje rozmiar czciąnki, który jest przypisywany dla tekstu z bieżącej strony lub dla nowo otwartej strony.
Czy da się to zrobić, kożystając wyłącznie z HTMLa
ActivePlayer
28.11.2005, 23:27:50
nie. mozna za pomocą js. ale o juz nie 'wylaczni HTML'
grok
29.11.2005, 00:04:21
A to szkoda, czytałem gdzieś kiedyś że jest możliwe ustawienie stylu dla strony otwartej z bierzącego dokumentu. Ale jeśli 'wylecznia html' nie posiada takie funkcji to może da się to zrealizować za pomocą 'kaleczni wml' ?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy tekstem z pola tekstowego da się zastąpić część adresu z linka. Oczywiści korzystając wyłącznie z 'wyleczni html' lub 'kaleczni wml'
Zajec
29.11.2005, 00:07:37
Jeżeli chodzi ci o niepoleganie na językach client-side to możesz php użyć dla nowo otwieranych strony.
WML nie ma tu nic do rzeczy, co więcej w nim można chyba tylko <strong><u> i kilka innych w tym stylu używać.
grok
29.11.2005, 00:17:29
Niestety php też nie pasuję, Naprawde nie ma takiej opcji, a może wykożystać do tego ramki, przykładowo w pierwszej ramce wybieram styl dla ramki drugiej, co o tym sądzicie?
revyag
29.11.2005, 10:08:26
Ale co z tego że w pierwszej ramce wybierzesz styl dla drugiej ? Musisz go jakoś przecież zastosować. W czystym html tego nie zrobisz i tyle. Nie ma o czym dyskutować.
mike
29.11.2005, 10:25:43
Nie mogę z Wami ludzie.
Nauczcie się wreszcie że HTML to nie jest język programowania i nie da się w nim zrobić nawet rzeczy, które uważacie za banalne i wydaje się że może jednak się da.
Przenoszę na JavaScript bo bez niego się nie obejdzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.