Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: <object> + GIF a IE
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Aztech
Wie ktoś może dlaczego IE tak IDIOTYCZNIE interpretuje wstawianie elementu object?
Wstawiam obrazek GIF o rozmiarach 30x30, ustawiam wszystkie parametru width i heigth w CSS a ta (cenzura) przeglądarka dodaje mi do OBJECT paski przewijania i cały efekt idzie w gwizdek! Da się to obejść usunąć te paski przewijania w object?

P.S. JAk wygląda sprawa z object w IE 5.5? Orientuje się ktoś. Dobrze są obsługiwane?
gekon
A właściwość overflow nie pomaga? A dlaczego nie wstawiasz GIFa jako img?
Aztech
Na razie jako rozwiązanie docelowe tak zrobiłem. W miejscu gdzie ma być GIF może pojawiać się wiele objektów różnego typu poprzez animację teksty itp itd. Do tego celu najlepiej nadaje się właśnie object.
Zresztą z tego co pamiętam zalecane jest dla wersji XHTML strict (a w takiej jest tworzona strona) używanie OBJECT zamiast IMG (ale mogę się mylić).
gekon
Zgadzam się jeśli chodzi o animację, ale że zalecane jest używanie object zamiast img nie słyszałem (dopiero w XHTML 2.0, ale też nie na object).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.