Witam
mam taki kod
<?php
include("common.php");
//polaczenie z baza danych
if (! $link) { die ("Brak polaczenia z baza danych"); }
$sql = "SELECT * FROM news";
$result = mysql_query($sql) or
die("Zapytanie nie moze byc zrealizowane - przepraszamy!");
$result = mysql_query("SELECT * FROM news WHERE id=$id"); $id = $a_row[$id];
$data = $a_row[$data];
$tytul = $a_row[$tytul];
$tresc_krotka = $a_row[$tresc_krotka];
$a_row[tresc_dluga
] = ereg_replace( "\r\n","<br>", $a_row[tresc_dluga
]); print "<center><table width=100%>"; print "<tr><td class=newsTyp2>$a_row[data]</td></tr>"; print "<tr><td class=newsTyp2>$a_row[tytul]</td></tr>"; print "<tr><td><font class=newsTyp1><b>$a_row[tresc_krotka]</b></font></td></tr>"; print "<tr><td width=\"95%\" class=newsText ><p align=\"justify\">$a_row[tresc_dluga]</p></td></tr>"; print "<tr><td><hr size=1 width=90%></td></tr>"; print "</table>\r\n\r\n</center>"; }
$result1 = mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id ASC LIMIT 1,2"); print "<center><table width=100%>"; print "<tr><td class=newsTyp2>$b_row[data]</td></tr>"; print "<tr><td class=newsTyp2>$b_row[tytul]</td></tr>"; print "<tr><td><font class=newsTyp1><b>$b_row[tresc_krotka]</b></font></td></tr>"; print "<tr><td width=\"95%\" class=newsText ><a href=\"wiecej.php?id=$id\">wiecej</a></td></tr>"; print "<tr><td><hr size=1 width=90%></td></tr>"; print "</table>\r\n\r\n</center>"; }
?>
i chodzi o to ze wnizszej czesci mam zapytanie i chce wyswietlac 2 kolejne artykuly. Wyswietla mi wszystkie artykuly o wartosciach wyzszych
tzn mam artykul np o id=1 wiec wyswietla mi tylko jeden artykul bez zadnych linkow
mam artykul o id=5 to wyswietla mi linki do nastepnych artykulow o id=4 oraz id=3
jak to zrobic bo dumam i dumam i nic nie moge wymyslic