Napisałem ostatnio na potrzeby małego serwisu prosty skrypt uploadu....No i pojawia się problem TYLKO na IE....mianowicie wywala błąd Niepoprawny typ pliku graficznego z tablicy komunikatów jaką sobie stworzyłem....może przytocze kod...Może ktoś mi pomoże rozwiązać problem

<?php //Raport bledow 0 => "Plik wgrano bez żadnych przeszkód !", 1 => "Rozmiar wgrywanego pliku przekracza <b>upload_max_filesize</b> ustawioną w <b>php.ini</b>!", 2 => "Rozmiar wgrywanego pliku przekracza <b>$max_size</b> bajtów!", 3 => "Plik wgrano tylko częściowo!", 4 => "Nie wgrano pliku!", 5 => "Niepoprawny typ pliku graficznego" ); //Generowanie minniatruki function GenerujMiniaturke($upl_dir, $nazwa_pliku) { $pelna_sciezka=$upl_dir.$nazwa_pliku; if ($typ_mime[2]=='1') { $imu = @ImageCreateFromGIF($pelna_sciezka); } if ($typ_mime[2]=='2') { $imu = @ImageCreateFromJPEG($pelna_sciezka); } $x=imagesx($imu); $y=imagesy($imu); $nx = 200; imagecopyresized ($imn, $imu, 0, 0, 0, 0, $nx, $ny, $x, $y); $sciezka=$upl_dir.'mini/'.$nazwa_pliku; //chmod('upload/mini/'.$nazwa_pliku,0755); if ($typ_mime[2]=='1') { if (imagegif($imn,$sciezka,100)) return true; } if ($typ_mime[2]=='2') { if (imagejpeg($imn,$sciezka,80)) return true; } chmod($uploaddir.$fname,0755); } // Formatowanie danych z formularza { if ($_FILES['userfile']['type']=='image/jpeg') { $folder='galerie/'.$_POST['folder'].'/'; $uploaddir = $folder; $uploadfile = $uploaddir.$fname; // chmod('upload/'.$fname,0755); //echo '<pre>'.print_r($_FILES,1).'</PRE>'; { chmod($uploaddir.'/'.$fname,0755); if (GenerujMiniaturke($uploaddir, $fname)) else } else print ('<BR>raport: <B>Produkt został dodany pomyślnie ! </B><BR><A HREF="javascript:history.back()"> Powrót do Panelu Administarcyjnego</A>'); } else echo 'raport: <B>'.$raport[5].'</B><BR> <A HREF="javascript:history.back()"> Powrót do Panelu Administarcyjnego</A>'; ?>