Cytat
Cytat
A swoją drogą to się zastanawiam czy można używać divów TYLKO do wypozycjonowania jakiegoś tekstu/obrazka (czy to jest poprawne)?
@mike_mech: Jest ok ale na samym górze nad tłem jest biały pasek około 5mm. Jak się go można pozbyć? Bo działa tylko
ale wolałbym nie używać wartości ujemnych (które nie działają pod IE) ?
Nie można używać diva tylko do pozycjonowania obrazka. Po to są tabelki.@mike_mech: Jest ok ale na samym górze nad tłem jest biały pasek około 5mm. Jak się go można pozbyć? Bo działa tylko
Kod
margin: 0 10% 0 10%;
ale wolałbym nie używać wartości ujemnych (które nie działają pod IE) ?
A tego białego paska nie pozbędziesz się - zastosuj tabele.
Owszem nie nalezy używać diva do pozycjonowania obrazka, ALE żeby pozbyć się paska wystarczy dać w dla body: margin: 0; i padding: 0;
Do tego jak na takie profesjonalne forum, porady o tabelkach są co najmniej nie profesjonalne.
ALE problemnie dotyczy porady!
Problemem jest to że temat jest zamknięty, nie npisane jest dlaczego zamkniety. Można zupełnie błędnie wywnioskować że to dlatego że ostatnia "porada" rozwiązuje problem. W mojej opini takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
Post raportowałem, tłumacząc dlaczego raportuje, wczesnym, wczorajszym popołudniem. Bez odzewu. Dlatego też tutaj wyrażam swoją opinię.
_________
PS. Jeżeli autor postu o tabelkach poczuł się urażony, to bardzo szczerze przepraszam, nie było to moją intencją.
PPS. Nie wiem kto zamknął tamten temat, i nie jest to wcale ważne. Nie chce nikogo napiętnować a jedynie wskazać pewien, w mej opini, problem.