Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Jak postawić sklep internetowy?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aaa_jm
Witam.Jestem poraz pierwszy na forum. Musze zrobic witryne internetowa dla sklepu internetowego jednak nie mam pojecia od czego sie zabrac.Krok po kroku co zrobic.Nie mialem do czynienia z php, jednak muszy wykonac to na zaliczenie przedmiotu.Pomuzcie co mam zainstalowac jakie oprogramowanie, co zrobic zeby rozpoczac prace.Poleccie jakies strony ksiazki itd.
TomASS
Witamy serdecznie guitar.gif

To dobrze trafiłeś tongue.gif
Myślę, że jest tutaj wszystko czego potrzebujesz:
oc_pl.html' target='_blank
mike
1. Proszę dostosować tytuł wątku do wymogów tego forum.
2. Z tego co wiem to na zaliczenie polega na zastosowaniu wiedzy nabytej podczas nauki przedmiotu. Przespałeś ten czas?
3. Pisanie na kilku forach o tym samym to crossposting i jest tu zabroniony. Nie rób tego !
RAFpl
Cytat(aaa_jm @ 2006-03-06 22:23:38)
Witam.Jestem poraz pierwszy na forum. Musze zrobic witryne internetowa dla sklepu internetowego jednak nie mam pojecia od czego sie zabrac.Krok po kroku co zrobic.Nie mialem do czynienia z php, jednak muszy wykonac to na zaliczenie przedmiotu.Pomuzcie co mam zainstalowac jakie oprogramowanie, co zrobic zeby rozpoczac prace.Poleccie jakies strony ksiazki itd.

Po pierwsze potrzebujesz serwera, który będzie obsługiwał php + mysql.
Z darmowych serwerów znajdziesz taki na www.yoyo.pl (tam musisz zainstalować skrypt ze sklepem). Później potrzebujesz jakiegoś gotowego skryptu ( bo zapewne masz zamało czasu na nauke php + mysql ). Może Google albo któryś z tych: http://www.webinside.pl/skrypty/13.

BTW. Przyszły informatyk? OMG, co za kraj...i mówi Ci to człowiek, który z pasji bawi się w php.

P.S. Możesz potrenować w domu na domowym serwerze tj. apachu, instalacja zgrupowana pod Krasnalem: www.krasnal.tk .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.