Jestem w trakcie pisania forum internetowego. Utknąłem w trakcie wyświetlania wyników, a dokładnie formatowania tych wyników za pomocą php. Mam taki przykładowy skrypt:
<?php include ('_forum/_connection.php'); $sql_query = "SELECT forum_name, forum_description " . "FROM forum "; foreach($sql_row as $value) { } } } ?>
Skrypt ten wyświetla w oknie przeglądarki poniższy widok:
Cytat
Żywice i dodatki
Dział Forum skupający problematykę przetwórstwa żywic poliestrowych, epoksydowych oraz poliuretanowych. Jęśli masz jakiś problem lub znasz dobrą metotę na wykonaie trudnej rzeczy to również jest dział dla Ciebie.
Artykuły metalowe
Miejsce na Forum przeznaczone dla zagadnień dotyczących wyrobów z metalu z naszego asortymentu, sposoby montażu oraz pomoc w rozwiązaniu trudnych zadań.
Produkcja własna
W tym dziale znajdziesz informacje na tematy związane z naszą produkcją oraz możliwościami przetwórczymi.
Dział Forum skupający problematykę przetwórstwa żywic poliestrowych, epoksydowych oraz poliuretanowych. Jęśli masz jakiś problem lub znasz dobrą metotę na wykonaie trudnej rzeczy to również jest dział dla Ciebie.
Artykuły metalowe
Miejsce na Forum przeznaczone dla zagadnień dotyczących wyrobów z metalu z naszego asortymentu, sposoby montażu oraz pomoc w rozwiązaniu trudnych zadań.
Produkcja własna
W tym dziale znajdziesz informacje na tematy związane z naszą produkcją oraz możliwościami przetwórczymi.
Wszystko działa poprawnie, ale mnie nurtuje to, jak zmienić formatowanie nazw działów forum: "Żywice i dodatki", "Artykuły metalowe" oraz "Produkcja własna".
Myślałem nad wykorzystaniem pętli foreach, while oraz funkcji mysql_fetch_assoc() (j.w.), ale nadal nie wiem jak rozdzielić pola forum_name oraz forum_description aby dla ich wartości zastosować różne formatowanie i wyświetlić w powyższej kolejności.
Z góry wielkie dzieki za wskazanie kierunku działania lub ewntualne konkrety