Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] ramki i php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marmot
zalozmy ze mam 2 ramki [ A(src=a.php), B(src=b.php) ] w ramce A mam formularz i przy SUBMIT chce aby wykonywal wysylanie formularza do a.php i do b.php(target=B).
no i taki wlasnie mam problem, nie mam zielonego pojecia jak go rozwiazac.
dziekuje za pomoc i odpowiedzi : )
kszychu
Nie wyślesz formularza do dwóch stron jednocześnie. Musisz to zrealizować w taki sposó, że wysyłasz go do jednego pliku, a on po obrobieniu wysyła go do drugiego.
marmot
no tak moze tez byc, tylko jest taka sprawa ze nie wiem jak mam w php wyslac jakies dane automatycznie to innego pliku. jakbys mogl prosze to napisz jak to sie robi :)
marmot
link do wczesniejszego tematu
jak admin napisal tak robie smile.gif
opisze cala sprawe:
ustalam ceny w jednej z wiekszych firm IT, i uzywam skryptu do porownywania cen [mojego autorstwa] i np na jednej stronie wyswietla mi sie 100 produktow (2 x id, nazwa, kilka cen, nazwa u kankurencji dla sprawdzenia poprawnosci, i zaawansowane opcje w osobnej ramce) i od razu moge zmieniac w nim ceny i nazwe na stronie mojej firmy. rozwiazalem to w ten sposob ze mam 100 plywajacych ramek (iframe width=100% + < b r >) i zmieniajac cene przeladowuje mi sie tylko 1 ramka a nie 100 tak jakbym uzyl tabeli cala strona. i tu wszystko gra smile.gif problem zaczyna sie dopiero gdy przy uzywaniu zaawansowanych opcji (gwarancje, dostepnosc, opis i takze jest tam cena) po zmianie ceny chce aby zaktualizowala sie takze w tej ramce [width=100%]. oczywiscie wszystkie dane zmieniam w formularzu wiec nie moge uzyc odnosnika z TARGET :[

jesli sie nie da sie tego zrobic na ramkach, to prosze napiszcie jaki bedzie najbardziej wydajny sposob smile.gif

dzieki
mike
Cytat(marmot @ 2006-04-05 09:12:10)
(...) napiszcie jaki bedzie najbardziej wydajny sposob smile.gif

Tutaj tekst: Edit-in-Place with Ajax.
A tu przykład: Edit-in-Place with Ajax :: Example
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.