<?php //czesc generujaca wspolrzedne, najpierw "x" potem "y" na koncu "z". include ('1.php'); // connection script include $limit = 100; for( $pozz = 1; $pozz <= $limit; $pozz++ ) for( $pozy = 1; $pozy <= $limit; $pozy++ ) for( $pozx = 1; $pozx <= $limit; $pozx++ ){ //$wl -zmienna okreslajaca roznorodnosc asteroid //czesc generujaca rozne typy asteroid oraz wielkosci mineralow w zaleznosci od ro
zmiaru if($wl>900) { else if($wl>800) { else if($wl>700) { else if($wl>600) { else if($wl>500) { else if($wl>400) { else if($wl>300) { else if($wl>200) { else if($wl>100) { else{ $size=NULL; $minerals1=NULL; $minerals2=NULL; } // generacja nazwy if ($wl>100) { $spo = array('b', 'c', 'd', 'f', 'g', 'h', 'j', 'k', 'l', 'm', 'n', 'p', 'r', 's', 't', 'w', 'x', 'y', 'z', 'q'); //spolgloski $name = ""; for($i = 0; $i < $ile; $i++) { if($i % 2 == 1) { if($i == 0) { } else { } } else { if($i == 0) { } else { } }}} // koniec generowania nazwy // $name $size $minerals1 $minerals2 $pozx $pozy $pozz -zmienne umieszczane w bazie danych $insert = "INSERT INTO tab_ast (name, pozx, pozy, pozz, size, min1, min2) VALUES ('$name', '$pozx', '$pozy', '$pozz', '$size', '$minerals1', '$minerals2')"; query($insert); /*wyjscie - opcjonalnie echo "Poz X =$pozx , Poz Y =$pozy , Poz Z = $pozz <br>"; echo "Rozmiar Asteroidy to $size , nazwa: $name <br><br>"; */ } ?>
Lecz tutaj pojawia się problem. Skrypt wstawia maksymalnie 100 wierszy, po czym przestaje odpowiadać. Przypuszczam że problem lezy w delay_key_writes którego bufor zapycha się pod nawałem informacji ze skryptu php (10k wieszy generuje się w około 35 sekund). Jak mogę tą funkcję wyłączyć lub też jakie moga byc inne przyczyny takiego zachowania się bazy mysql ? Może mam coś nie tak ze skryptem ?