Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php + java] ukryta akcja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DannyM
Mam sobie takie cos:
  1. <?php
  2. $akcja = "onMouseOver="MM_displayStatusMsg(. "'" . Ukryty . "'" . ) . ";" . return document.MM_returnValue onMouseOut="MM_displayStatusMsg(. "'" . "'" .) .";".return document.MM_returnValue";
  3. ?>

i chce wstawic miedzy kod cle nie moge sie pozbierac z tymi ukosnikami i cudzysłowami. Czy moze ktos mi to poprawic?
Wynikiem ma byc ukryty na dole opis akcji. smile.gif
nospor
Jak zwykle przydatny bedzie... tak, tak, manual smile.gif
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php
zacznij od banalnych przykladow a potem bierz sie za ciezką artylerie, jaką jest Twoj kod winksmiley.jpg

a niech strace... masz blad min. juz na poczatku: onMouseOver= zaraz za tym czegos brakuje winksmiley.jpg
reszta dla ciebie
DannyM
Rozumiem, ze nie chcesz abym szedl na latwizne ale jak bys wiedzial ile razy juz to przerabiale to bys zrozumial winksmiley.jpg
Normalnie brak mi pomyslow smile.gif Wiem, ze ta ma byc ukosnik ale normalnie dalej sie sypie sad.gif
nospor
Az mi sie lezka zakrecila jak sie przyjzalem dokladniej temu kodowi winksmiley.jpg
. "'" . Ukryty . "'" .
zabardzo nie wiem poco w js takie kombinacje alpejskie robisz?

$akcja = 'onMouseOver="MM_displayStatusMsg(\'Ukryty\');return document.MM_returnValue;" onMouseOut="MM_displayStatusMsg(\'\'); return document.MM_returnValue;"';
Nie jestem pewien czy zalapel twoja logike, ale to chyba tak powinno byc

edit: bbcode znaki zamienia. wywalam z bbcode
DannyM
Dziekuje bardzo. Jeszcze cos mam nie tak ale teraz juz mnie naprowadziles. Sam przyznajesz, ze niezle namieszalem smile.gif
Ja juz prawie w desperacji bylem winksmiley.jpg Jeszcze raz dzieki biggrin.gif
A z manualem sie zapoznam jutro smile.gif

Ostatecznie dla potomnych wyszlo mi tak

$akcja = 'onMouseOver="MM_displayStatusMsg(\'Ukryty\');return document.MM_returnValue" onMouseOut="MM_displayStatusMsg(\'\');return document.MM_returnValue"';
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.