Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błędne wyświetlanie godziny w forum phpBB 2.0.4
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
McMaciek
Witam. Czy ktoś spotkał się z problemem jak w tytule? przesunięcie czasu jest o 2 godziny wstecz. Zmiana strefy czasowej nic nie daje - można ją ustawić np. o 8 godz. do przodu, nie ma to żadnego wpływu na wyświetlaną godzinę. Co ciekawe - znaczniki formatowania daty i czasu działają. Może tu da się wprowadzić korektę czasu? Próbowałem wpisywać +0200, ale bez rezultatu. Pozdrawiam.
Omega
Forum z tego co wiem kożysta z czasu systemowego, więc to może nie być wina forum. A jeżeli nie to sprubój z inną wersją forum.
kurtz
Hej
Cytat
Witam. Czy ktoś spotkał się z problemem jak w tytule? przesunięcie czasu jest o 2 godziny wstecz. Zmiana strefy czasowej nic nie daje - można ją ustawić np. o 8 godz. do przodu, nie ma to żadnego wpływu na wyświetlaną godzinę. Co ciekawe - znaczniki formatowania daty i czasu działają. Może tu da się wprowadzić korektę czasu? Próbowałem wpisywać +0200, ale bez rezultatu. Pozdrawiam.
phpbb 2.0.x zauwayzylem e ma wlasnie problem z lokalnym przesunieciem czasu - tzn pokazuej czas GMT +/- czas dla odpowiedniej stefy ignorujac fakt wprowadzania czasu letniego. Ja rozwiazalem to tak ze na sztywno wprowadzam czas dla nastepnej strefy czasowej.

Z twojej wypowiedzi wynika ze niezaleznie od wyboru caly czas jest ta sama strefa. Sprawdz prosze czy modyfikujesz w ustawienaich czas globalny czy dla uzytkownika zalogowanego - to dwie rozne informacje ;)

Pozdrawiam
McMaciek
Modyfikuję czas globalny, nie dla użytkownika. Ale żadne ustawienia globalne nie są wyświetlane zgodnie z ustawieniem - zawsze jest godzina o dwie do tyłu. Czas na serwerze jest OK, gdyż księga gości korzysta z czasu systemowego i wyświetla go prawidłowo.
POLVIP
w administartor panel -> konfiguracja
masz godzinne ustawiena dla calego forum - probowales tam?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.