Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [javascript] Wklejanie do iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lombi
Witam,

Pisze prostego Wysiwyga i mam pytanie czy to co chce zrobić jest wykonalne, a mianowicie:
edytory do wstawiania tagów używają execCommand lecz w ten sposob różne przegladarki wstawiaja inny kod do tej samej czynnmości. Chce żeby edytor zawsze wstawiał jeden dany tag do danego polecenia.
Czy da się zmusić execCommand żeby tak było czy to nie realne?
Jeśli nie to jak mam dodać tag do iframe tak żeby był w podgladzie kodu a odrazu widać bylo jego efekt w Wysiwygu? Da się to zrobić?
Rafał 40x
Sprawdz czy w innych edytorach wysiwyg jest to wymuszane czy nie...
Lombi
Jeśli jest to mam zerżnąć kod czy cus? biggrin.gif
Cysiaczek
Heh. Brzudkie złowo laugh.gif - nie musisz zaraz zrzynac - możesz podpatrzeć i ulepszyć. Ba. Nawet jak jesteś miły, to ten ulepszony kod wyślij autorom od których zrzynałeś. Oczywiście sprawdź licencję najpierw.

Pozdrawiam
Lombi
Toście mi odpowiedzieli! Jak tak dalej pójdzie to będę musiał zmienić nick na forum na LombiPirat biggrin.gif
A potem się okazuje że nic nie umiem!

Chyba się załamie biggrin.gif Przeszukałem poł internetu może i wiecej ale niestety nie moge znaleźć tego czego szukam albo nie weim czego szukam sad.gif
Czy ktokolwiek wie czy zna jakieś zródło z którego można sie dowiedzieć jak wstawić w js coś do iframe w trybie innerHTML i innerText questionmark.gif?
Cokolwiek co może mi pomóc mile widziane exclamation.gif!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.