Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] link pod Windows
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jackfh
Witam serdecznie chciałem sie zapytać osoby które już robiły coś z tymi funkcjami

is_link($path)
readlink($path)

pod Windowsem Mam pytanie czy to w ogóle działa pod Windą bo w notatce nie ma nic dodane że nie potrafie tego rozpoznać pod windowsem.. Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi ?

Pozdrawiam
nospor
Cytat
bo w notatce nie ma nic dodane

tja....
http://pl.php.net/manual/pl/function.readlink.php
Cytat
Notatka: Ta funkcja nie jest dostępna na platformie Windows.

Nie pisze ze czegos nie ma, tylko dlatego ze czytac nie umiesz winksmiley.jpg

Przenosze
jackfh
to bylo moje wlasciwe pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi ?
nospor
Cytat
to bylo moje wlasciwe pytanie

hmmm, pierwsze pytanie:
Cytat
Mam pytanie czy to w ogóle działa pod Windą
I na nie ci udzielilem odpowiedzi. Nie wal mi wiec tu stu wykrzyknikow tongue.gif a napisalem w tym topicu tylko dlatego, iz ty napisales ze nie ma tej informacji w "notatce", wiec ci pokazalem iz jestes w bledzie

Drugie pytanie:
Cytat
Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi
Na to ci nie udzielilem. zrobie to teraz:
w windzie nie ma linkow z plikow czy jakos tak, wiec dlatego te funkcje nie dzialaja.
jackfh
...ale mamy cos takiego jak skrot. Chcialbym jakos uzyskac sciezke dokumentu na ktory ten skrot wskazuje.

jak mnie przekierowales do przedszkola to przynajmnie odpowiedz na moje pytanie
nospor
skrot nie jest traktowany jako link w znaczeniu unix. Przez php jest traktowany jako zwykly plik. czy da sie jakos dobrac do czego wskazuje skrot windows w php? Nie wiem, nie widze, nie moge znaleźć. smile.gif

A przenioslem do przedszkola z powodu Twojego pierwszego pytania i rzekomej braku informacji na jego temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.