Mam problem, mianowicie robie zobie zakładki w JavaScript, bądź co bądź ładowanie pierwszej działa:

1. <script type="text/javascript">
  2. <!--
  3. var actualMarks = 0;
  4. var actualLayer = 0;
  5.  
  6. function switchTab(marks, layer)
  7. {
  8. //kontrolka
  9. alert('poprzednio uzyty link ID: ' + actualMarks + ', poprzednio uzyta warstwa ID: ' + actualLayer);
  10.  
  11. if(actualMarks != 0 && actualLayer != 0)
  12. {
  13. document.getElementById(actualLayer).style.visibility = 'hidden';
  14. document.getElementById(actualMarks).className = 'bookmark';
  15. }
  16.  
  17. actualMarks = marks;
  18. actualLayer = layer;
  19.  
  20. document.getElementById(actualMarks).style.visibility = 'visible';
  21. document.getElementById(actualLayer).className = 'bookmark_a';
  22. }
  23.  
  24. setTimeout("switchTab('search_portal1', 'search_portal_layer1')", 0001);
  25. //-->

użycie linków:
  1. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal1" onclick="switchTab('searcher_portal1','searcher_portal_layer1');"><span>wyszukiwarka</span></a>
  2. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal2" onclick="switchTab('searcher_portal2','searcher_portal_layer2');"><span>wyszukiwarka</span></a>
  3. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal3" onclick="switchTab('searcher_portal3','searcher_portal_layer3');"><span>wyszukiwarka</span></a>
  4. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal4" onclick="switchTab('searcher_portal4','searcher_portal_layer4');"><span>wyszukiwarka</span></a>
  5. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal5" onclick="switchTab('searcher_portal5','searcher_portal_layer5');"><span>wyszukiwarka</span></a>
  6. <a href="#" class="bookmark" id="search_portal6" onclick="switchTab('searcher_portal6','searcher_portal_layer6');"><span>wyszukiwarka</span></a>

użycie warstw:
  1. <div id="search_portal_layer1" class="searcher_layer">
  2. szukajka jakas :)
  3. </div>
  4. <div id="search_portal_layer2" class="searcher_layer">
  5. szukajka jakas2 :)
  6. </div>
  7. <div id="search_portal_layer3" class="searcher_layer">
  8. szukajka jakas3 :)
  9. </div>
  10. <div id="search_portal_layer4" class="searcher_layer">
  11. szukajka jakas4 :)
  12. </div>
  13. <div id="search_portal_layer5" class="searcher_layer">
  14. szukajka jakas5 :)
  15. </div>
  16. <div id="search_portal_layer6" class="searcher_layer">
  17. szukajka jakas6 :)
  18. </div>

po ustawieniu setTimeout na domyślną zakładkę i warstwę, ta poprawnie się otwiera. Nadpisywanie danych poprzedniej warstwy (w tym przypadku visibilty) oraz linka (klasy css) przy ponownym wybieraniu innek zakładki kończy się niepowodzeniem. Załączyłem konroklę alert() aby wskazywała mi poprzednio uzyte elementy, by je deaktywować, wszystko działa poprawnie. Jak dochodzi co do czego (patrz instrukcja warunkowa i operacje w niej zawarte) nie powiedzie się, ponieważ niby nie ma takiego elementu sad.gif przecież ID jest dołączany do funkcji oraz prefixu "document.".

Niestety nie wiem gdzie robie błąd, pozdrawiam Athlan smile.gif

-------------------------- EDIT --------------------------

Ok, problem rozwiązany, w parametrach funkcji przekazywałem inne (literówka), natomast pojawił się inny problem, jak klikne na sakładkę, i ponownie ją chce wywołać to się nie wyświetla blink.gif

co jest grane?