Chciałbym zrobić coś takiego jak na stronie pkp, chodzi mi o pole Data. Gdy klika się na dodaj lub odejmij jeden dzień, to się zmienia. Doszedłem do czegoś takiego:
<html> <head> </head> <script> function $(id){ return document.getElementById(id); } function init(){ var d = new Date(); var data = d.getDate()+'.'+d.getMonth()+'.'+d.getFullYear(); $('napis2').value=data; } function change(){ var str = $('napis2').value; var d = new Date(); var tablica = str.split("."); d.setDate(parseInt(tablica[0])+1); d.setMonth(parseInt(tablica[1])); d.setFullYear(parseInt(tablica[2])); var data = d.getDate()+'.'+d.getMonth()+'.'+d.getFullYear(); $('napis2').value=data; } </script> <body onload="init();"> <input type="text" id="napis2"> </body> </html>
Data niby się przełącza, ale jak dojdzie do końca miesiąca, to miesiąc się nie przełącza, czyli np. z 31.01 jak się doda jeden dzień to wychodzi 1.01 :/ (chociaż czasami, bardzo rzadko się przełącza). Dodatkowo mam problem jak zrobić słownie dni tygodnia :/
Dzięki za pomoc