Witam, otóż mam stronę www, w której jest środkowa cześć i tam pliki *.html otwierane są z kilku folderów na serwerze, a oto kod php z pliku index.php:
<?php
$go = $_GET['go'];
$file = $_GET['file'];
if(is_file("pages/$go.html")) include "pages/$go.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
if(is_file("files/$file.html")) include "files/$file.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
else include "pages/start.php";
?>
I wszystko działa, ale jak dodam podobnie nazwy innych foderów z których mają być pliki *.html to już nie działa (nie pojawia się nic, albo wraca do strony głównej):
<?php
$go = $_GET['go'];
$file = $_GET['file'];
$cos1 = $_GET['cos1'];
$cos2 = $_GET['cos2'];
if(is_file("pages/$go.html")) include "pages/$go.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
if(is_file("files/$file.html")) include "files/$file.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
if(is_file("cos1/$cos1.html")) include "cos1/$cos1.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
if(is_file("cos2/$cos2.html")) include "cos2/$cos2.html"; else echo "<br />Nie ma takiej strony :-("; }
else include "pages/start.php";
?>
Chodzi mi o kod w tym stylu, albo jakiś mniejszy i łatwiejszy bo dopiero jestem początkujący w php.
Dziękuję i pozdrawiam.