Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQLite/PECL] Nie działa SQLite
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jastu
Zainteresowałem się z ciekawości SQLite bo nigdy wcześniej z niej nie korzystałem i mam z problem ( mogłem się nie interesować angrysmiley.gif ).
Odpowiednie rozszerzenia były dodane ( nawet pobrałem z PECL nowe sierpniowe , problem z PDO API version mam już za sobą ) ,a z tego co mi wiadomo wybrane rozszerzenia zastępują pliki z klasami a pomimo tego klasa SQLiteDatabase nie może być odnaleziona.

ważne rozszerzenie o których mowa i które mam odkomentowane w php.ini oraz umieszczone w folderze ext
  1. extension=php_sqlite.dll
  2. extension=php_pdo.dll
  3. extension=php_pgsql.dll

Czy spotkał sie ktoś z takim problemem ?

btw - Czemu aby skorzystać z klas PEAR'a trzeba korzystać z instalatora
( nie wystarczy dodać plików z klasami angrysmiley.gif ) ?

Jestem na etapie rozwiązaniach OOP dot pracy z bazą danych , pozdr.
SongoQ
Chcesz uzyc SQLiteDatabase ale w extension masz tylko PDO
jastu
W logach Apach'a nie mam żadnej informacji o tym że jakiś odkomentowany moduł nie może zostać załadowany . (w olderze ext mam te trzy wyżej odkomentowane pliki).
winksmiley.jpg

//
zgodnie z manualem
http://pl.php.net/manual/pl/ref.sqlite.php

Dlaczego jeśli mam pliki php_ifx.dll oraz php_sqlite.dll w folderze z pozostałymi rozszerzeniami to tylko te dwa nie są ładowane

log apach'a :
  1. [Tue Oct 10 15:44:40 2006] [error] [client 127.0.0.1] php Warning:
  2. php Startup: Unable to load dynamic library './ext/php_ifx.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu.
  3. [Tue Oct 10 15:44:40 2006] [error] [client 127.0.0.1] in Unknown on line 0
  4. [Tue Oct 10 15:44:40 2006] [error] [client 127.0.0.1] php Warning:
  5. php Startup: Unable to load dynamic library './ext/php_sqlite.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu.
  6. [Tue Oct 10 15:44:40 2006] [error] [client 127.0.0.1] in Unknown on line 0

Why sadsmiley02.gif ? ? ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.