Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js]sprawdzenie czy div jest pusty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lucks
jak mogę pobrać zawartośc div? chodzi mi o sprawdzenie czy coś sie wyświetliło czy nie
Sabistik
Zawartosc diva masz w:
Kod
document.getElementById("idDiva").value

A sprawdzic mozesz za pomoca jakiejs instrukcji warunkowej.

@MM ma racje nie pomyslalem o elementach potomnych. Wszystko zalezy co masz w tym divie. (:
lucks
tak tez myślałem, ale zwraca mi zawsze null, do diva ładuję zawartośc ajaxem i chyba tutaj tkwi problem
mike
A jak ładujesz?
Przez innerHTML ?

A poza tym value to bardzo kiepski sposób, przeiez <div> może zawierać inne elementy w sobie,. Wtedy value będzie puste, ale przeciez bądą potomkowie.

Poszperaj we właściwościach DOM dla elementu i wybierz sobie te, które warto sprawdzić.
lucks
jeszce jeden problemos

jak juz pisałem do diva ładuję zawartość z ajaxa, chcę dodać tez przyisk który mi tego diva wyzeruje

1. document.getElementById(div).innerHTML=tresc+'<input type="button" value="zwin" onClick="zwin()">';

tresc-zawartośc ajaxa
co do funkcji zwin kombinowałem na parę sposobow ale nic nie wychodzi, dobrze by było przekazać zmienną div do zmien zmien(div); ale dostaję tylko "html div object" czy coś podobnego
jeszcze lepiej było by zapisać to od razu w onclick, ale też coś nie chce działac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.