Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Metoda POST w PHP5
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MrMag
Mam dosc ciekawy problem...

Najpierw kod
  1. <?php
  2. var_dump($_POST);
  3. var_dump($_REQUEST);
  4. ?>
  5.  
  6. <form action="test.php" method="POST">
  7. <input type="text" name="fd" value="sdfsdf">
  8. <input type="submit" value="send">
  9. </form>

nic wielkiego, ale... to nie dziala. Nie wiem dlaczego, ale przez PHP5 nie przesyla mi w ogole POSTa. GET dziala ok. Sprawdzalem dokladnie to samo ale jako php4 i dziala poprawnie.

PHP5 chodzi jako modul. Nie dziala zarowno dla test.php5 jak i test.php z .htaccess AddType application/x-httpd-php5 .php

Czy ja o czyms nie wiem? smile.gif

PS: pogooglowalem na zagranicznych stronach i nie jestem jedyny, ktory ma taki problem. niestety nikt nie zna rozwiazania :/ Czy Wam sie cos takiego przytrafilo?
orson
witam

która wersja php questionmark.gif bo jest taka jedna która ma błąd związany z postem:
Cytat
A critical bug with $_POST array handling as well as the FastCGI sapi have been discovered in php 5.1.3. A new php release 5.1.4 is now available to address these issues. All php users are encouraged to upgrade to this release as soon as possible.
MrMag
znalazlem tego buga. mialem wersje 5.1.4. wgralem 5.1.6 (najnowsza) i tez nie dziala sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.