Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Propozycja] Nowe sub-forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
nasty
Jak chyba wszyscy juz zauwazyli ze ostatnio na Hydepark jest coraz wiecej topic-ow dot. jezykow innych niz php, wiec proponuje otwarcie sub-forum w Hydepark gdzie wszystkie dyskusje na temat jezykow innych niz php beda sie toczyc.

Pozdrawiam
hwao
Jak ładnie to dobry pomysł, jestem za.

Może być jako sub forum dla hydepark
kszychu
Jestem przeciwny. Dlaczego? Proste pytania dotyczące innych języków można zadawać na hydeparku. Z bardziej skomplikowanymi problemami należy udać się na właściwe dla danego języka forum. Nie róbmy z forum php forum "o wszystkim"; coś, co jest do wszystkiego jest tak naprawdę do niczego.
DeyV
Również nie jestem przekonany do tego pomysłu.

Część tematów tego typu trafia na HydePark, Inne do działu Komputery.

Swoją drogą - porządek należałoby zrobić w końcu z forum PHP5 winksmiley.jpg (zmieniamy go w końcu na forum OOP? )
hwao
Co do samego PHP5 to rozmawiałem już z seaquest'em jak ja to widzie.

PHP5 usuwamy, w zamian robimy tak

php PRO - teoria na temat programowania, wzorce ect.
Implementacje wzorców lub wzorce projektowe (design patterns) - implementacje własnych wzorców, ostatnio dużo takich tematów się pojawia w php pro "czy ten model jest ok?".
nasty
Cytat
Z bardziej skomplikowanymi problemami należy udać się na właściwe dla danego języka forum

Racja, tylko ze na forum php.pl jest wiecej osob z lepsza wiedza na temat np. .NET niz na developers.pl winksmiley.jpg i mogliby wiecej pomoc.

A te sub-forum to jak mowilem bedzie na Hydepark ( czyli tam gdzie sie gada o dupie maryli tongue.gif ) tak wiec forum.php.pl nie zmieni swojego przeznaczenia
Jarod
Jestem na nie. Są inne fora językowe. To jest świetne forum php i niech tak zostanie.
pawel_k
zeby nie zakladac nowego tematu proponuje zalozyc subforum (lub nawet subfora) odnosnie frameworokow.
widac ze staja sie coraz popularniejsze, troche pytan pojawia sie z przedrostkie [symfony], [cake] czy [zend] wiec takie forum pozwoliloby zgromadzic odpowiedzi w jednym miejscu
DeyV
jestem przeciwny.
Jest subforum skrypty, które i tak jest słabo wykorzystane.
hwao
Cytat(DeyV @ 24.11.2006, 21:46:19 ) *
jestem przeciwny.
Jest subforum skrypty, które i tak jest słabo wykorzystane.

Może dlatego że jest zbyt dokładne, bardziej ogólne by było lepsze. Same frameworki w php ostanio zyskały dużą popularność i takie subforum "ZendFW" i "CakePHP" myśle że by się cieszyło popularnościa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.