nasty
22.11.2006, 09:11:38
Jak chyba wszyscy juz zauwazyli ze ostatnio na Hydepark jest coraz wiecej topic-ow dot. jezykow innych niz php, wiec proponuje otwarcie sub-forum w Hydepark gdzie wszystkie dyskusje na temat jezykow innych niz php beda sie toczyc.
Pozdrawiam
hwao
22.11.2006, 11:15:37
Jak ładnie to dobry pomysł, jestem za.
Może być jako sub forum dla hydepark
kszychu
22.11.2006, 11:27:35
Jestem przeciwny. Dlaczego? Proste pytania dotyczące innych języków można zadawać na hydeparku. Z bardziej skomplikowanymi problemami należy udać się na właściwe dla danego języka forum. Nie róbmy z forum php forum "o wszystkim"; coś, co jest do wszystkiego jest tak naprawdę do niczego.
DeyV
22.11.2006, 12:33:32
Również nie jestem przekonany do tego pomysłu.
Część tematów tego typu trafia na HydePark, Inne do działu Komputery.
Swoją drogą - porządek należałoby zrobić w końcu z forum PHP5

(zmieniamy go w końcu na forum OOP? )
hwao
22.11.2006, 14:23:53
Co do samego PHP5 to rozmawiałem już z seaquest'em jak ja to widzie.
PHP5 usuwamy, w zamian robimy tak
php PRO - teoria na temat programowania, wzorce ect.
Implementacje wzorców lub wzorce projektowe (design patterns) - implementacje własnych wzorców, ostatnio dużo takich tematów się pojawia w php pro "czy ten model jest ok?".
nasty
22.11.2006, 17:07:46
Cytat
Z bardziej skomplikowanymi problemami należy udać się na właściwe dla danego języka forum
Racja, tylko ze na forum php.pl jest wiecej osob z lepsza wiedza na temat np. .NET niz na developers.pl

i mogliby wiecej pomoc.
A te sub-forum to jak mowilem bedzie na Hydepark ( czyli tam gdzie sie gada o dupie maryli

) tak wiec forum.php.pl nie zmieni swojego przeznaczenia
Jarod
22.11.2006, 23:56:06
Jestem na nie. Są inne fora językowe. To jest świetne forum php i niech tak zostanie.
pawel_k
22.11.2006, 23:59:43
zeby nie zakladac nowego tematu proponuje zalozyc subforum (lub nawet subfora) odnosnie frameworokow.
widac ze staja sie coraz popularniejsze, troche pytan pojawia sie z przedrostkie [symfony], [cake] czy [zend] wiec takie forum pozwoliloby zgromadzic odpowiedzi w jednym miejscu
DeyV
24.11.2006, 21:46:19
jestem przeciwny.
Jest subforum skrypty, które i tak jest słabo wykorzystane.
hwao
25.11.2006, 17:31:59
Cytat(DeyV @ 24.11.2006, 21:46:19 )

jestem przeciwny.
Jest subforum skrypty, które i tak jest słabo wykorzystane.
Może dlatego że jest zbyt dokładne, bardziej ogólne by było lepsze. Same frameworki w php ostanio zyskały dużą popularność i takie subforum "ZendFW" i "CakePHP" myśle że by się cieszyło popularnościa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.