pisze sobie mały skrypcik i oczywiscie jako poczatkująca osoba mam masę pytań, problemów i oczywiście błędów. Mianowicie posiadam tabele w której znajduje się nr_indexu, akt i haslo i chciałbym aby iser był logowany tylko wtedy gdy wartosc akt wynosi 1 a w innym przypadku zostal przenosozny do np pustej strony. w jaki sposób to zrobic bo szczerze przyznam że nie mam juz pomysłow a poza tym juz sporo namieszałem w tym skrypcie!! prosze o pomoc.
<? include('./configg.php'); ?> <? { echo"<p align='center'><font color='#FF0000' size='5'>WITAJ UŻYTKOWNIKU</font></p><hr><font size='4'><center>Aby kontynuować pracę zaloguj się<br></center>"; echo"<center><tr><td width='149'><p align='right'><b><font size='5'>NICK</b></font></td><td width='207'><input name='user'></td></tr></center"; echo"<tr><td width='149'><p align='right'><b><font size='5'>HASŁO</font></b></td><td width='207'><input type='password' name='haslo'></td></tr><tr><td colspan=2 align='center'>"; } else { $_SESSION['user']=$user=$_POST['user']; $haslo=$_POST['haslo']; $_SESSION['user']=$user; $akt = 1; $zrodlo = "formularz"; $wynik = mysql_query("SELECT `nr_indexu`, `akt` FROM `uzytkownik` WHERE `nr_indexu`='".$_POST['user']."' AND `haslo`='".$_POST['haslo']."'"); { $SESSION['nr_indexu'] = $wynik[0]; $akt=$wynik[2]; } else } ?>