Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak zainstalowac jakies skrypt na serwerze?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martino277
siemka szanowni programisci mam prosbe kto mi wytlumaczy jak mam zainstalowac skrypt na serwerze mam kilka skryptow i chcialbym zobaczyc co to jest przy okazji nauczyc sie instalowania takich rzeczy na serwerach mam juz wynajety tez serwer na ovh.org prosze o pomoc aarambo.gif
pioch
aby odpalić najprostszy skrypt php to wystarczy tylko wrzucic na serwer i uruchomic za pomoca p[rzegladarki, bardziej zawansowany wymaga bazy danych:)

Napisz jaki chcesz uruchomic bo to bardzo ogólne pytanie....
chlebik
No i nie zapomnij o prawach dostepu do plikow - dla swojego katalogu 711 (rwx--x--x), a dla plikow 622 (rw-r--r--). Ponizej link do generatora uprawnien (tak dla ulatwienia):

http://www.webmaster.net.pl/generatory/chmod.php
vip3r
Jeszcze czasem trzeba nadawac chmody 777, ale nei zawsze.
Vertical
Cytat
jak mam zainstalowac skrypt

Jeśli masz skrypty związane ze stronami internetowymi (forum, system newsów itp.) to wrzucasz na serwer, odpalasz jakąś instalkę (najczęściej 'install.php') i podążasz za wskazówkami. Jeśli chodzi Ci z kolei o skrypt, który ma coś robić na localhoscie, bierzesz konsolę i odpalasz interpreterem.
vip3r
a jezeli ty pisales, to powinienes wiedziec jak zainstalowac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.