Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hmm... no nie wiem co wpisać
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
migacz
Witam wszystkich

Jestem w trakcie tworzenia rejestru spraw połączonych z dziennikiem korespondencji (dane dotyczące wpływy i wypływu dokumentów). Jednym z elementów ma być drukowanie kopert z adresami klientów. Użytkownik ma z bazy (MySQL) kilkuset wybrać kilkadziesiąt klientów i wysłać na drukarkę.
Chciałem to rozwiazać w ten sposób: stworzyć osobną tabelę, w której będzie przechowywany np id kilenta i podczas druku na podst id będą pobierane pozostałe dane.
Zastanawiam się czy takie rozwiązanie jest dobre. Może macie inne pomysły. Z chęcią je poznam

Z góry dzięki biggrin.gif

czy chcesz po prostu zdublowac jakies pole (lub o zgrozo pola) z innej tabeli? nie - tego sie nie robi...

te adresy, ktore maja byc drukowane na kopertach powinny byc wybierane na podstawie jakis kryteriow... tuz przed drukowaniem puszczasz zapytanie do bazy danych i nastepnie drukujesz koperty...

jezeli natomiast adresy te maja byc wybierane w "widzi mi się" kogos to pasowaloby danemu uzytkownikowi przedstawic liste ze wszystkimi adresami a nastepnie po wybraniu kontahentow puscic do druku.... - realizujesz to za pomoca skryptu....

takie jest moje rozwiazanie tego problemu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.