Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wielki problem z serwerem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siestrzemcewiczowski
Witam mam problem mam strone na serwerze mojego dostawcy internetu strona wczesniej działała ok na tym samym kodzie php po awarii serwera strona zaczeła byc źle wyswietlana nie rozumiem oco chodzi czy to cos z mojej winy czy ich

Warning: require() [function.require]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/users/d/darecznik/public_html/teksty/0.txt on line 1

Warning: require(http://www.darecznik.w.tkb.pl/minigal) [function.require]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/users/d/darecznik/public_html/teksty/0.txt on line 1

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'http://www.darecznik.w.tkb.pl/minigal' (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /home/users/d/darecznik/public_html/teksty/0.txt on line 1

oco z tym chodzi?:[

pliki web po wejsciu na serwer musza byc umieszczone w folderze public_html

sami zobaczcie
Moja strona- przykladowa podstrona

przy okazji... jak zrobic aby nie rozwalało ramki np. w tym przypadku zeby ona była stała.. dziekuje mam nadzieje ze mi ktos pomoze
lopez86
Przecież pisze co to za błąd - fopen dla url masz chyba zablokowany wrzuć pliki na lokalny albo napisz do admina
siestrzemcewiczowski
pisałem:( ale zablokowali mojego maila bede musiał do nich osobiscie sie przjesc próbowałem strone umiescic na kumpla koncie tez z tej samej sieci i to samo chyba przejde sie osobiscie do nich ale co mam im powiedziec ze mi strona nie działa prawidłowo a co dokładniej?snitch.gif

nie znam sie za dobrze ale oni chyba cos ze sciezkami pomotali
rojmarek
Cytat(siestrzemcewiczowski @ 9.04.2007, 09:02:26 ) *
nie znam sie za dobrze ale oni chyba cos ze sciezkami pomotali

serwer im padł wcześniej? biggrin.gif najwidoczniej nastąpiło włamanie na serwer, pewnie przez zaincludowanie pliku pobranego skądśtam, no to teraz to zablokowali... idąc do nich nic nie uzyskasz - ustawienia php blokują odczyt tych plików; można to obejść stosując curl
siestrzemcewiczowski
  1. <?php 
  2. // zmienna $go przekazana metoda GET
  3. $go = $_GET['go'];
  4.  
  5. // sprawdzamy czy zmienna $go nie jest pusta
  6. if(!empty($go)) {
  7. // sprawdzamy czy plik o danej nazwie istnieje
  8. if(is_file("page/$go.html")) include "page/$go.html";
  9. // jezeli plik nie istnieje wyswietla się komunikat
  10. else echo "<br />Nie ma takiej strony :-(";
  11. }
  12. // jezeli zmienna $go jest pusta wyswietla się strona glowna
  13. else include "page/start.html";
  14.  
  15. ?>

wiec co w tym kodzie mam zmienic aby strona działała?

wiec pomoze mi ktos czy nie?snitch.gif
madel
Cytat(rojmarek @ 9.04.2007, 13:08:35 ) *
najwidoczniej nastąpiło włamanie na serwer, pewnie przez zaincludowanie pliku pobranego skądśtam, no to teraz to zablokowali... idąc do nich nic nie uzyskasz - ustawienia php blokują odczyt tych plików; można to obejść stosując curl

Jak można obejść np.:
Kod
<?php
   include("http://www.innadomena.pl/jakisplik.php");
?>

za pomocą curl?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.