$connection = @mysql_connect('localhost', 'root', '')or die('brak polaczenia z BD'); $db = @mysql_select_db( "test" ) or die ('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); /* zapytanie do konkretnej tabeli */ $wynik1 = mysql_query("SELECT * FROM userzy")or die('Błąd zapytania'); if( mysql_num_rows( $wynik1 ) > 0) { echo '<select name="osoba">'; /* Ja używam mysql_fetch_array() - zwraca wiersze spełniające zapytanie*/ while ( $row1 = mysql_fetch_array( $wynik1 ) ) { /* tutaj same elementy wyświetlane w polu select, czyli..*/ /* "pole" to oczywiście nazwa kolumny do jakiej chcesz się odwołać*/ } /*na końcu zamykamy tagi*/ } //--------------------------------------------------------------------------------------------
<?php if ($_SESSION['LOGGED'] != TRUE) { exit; } // odbieramy dane z formularza $data = $_POST['data']; $osoba = $_POST['osoba']; $klient = $_POST['klient']; $faktura = $_POST['faktura']; $produkt = $_POST['produkt']; $problem = $_POST['problem']; $drozp = $_POST['drozp']; $zadania = $_POST['zadania']; $przec = $_POST['przec']; if($data AND $osoba AND $klient AND $faktura AND $produkt AND $problem AND $drozp AND $zadania AND $przec) { //laczenie z bd //echo 'dodajemy rekordy'; $zapytanie="INSERT INTO spis (data,osoba,klient,faktura,produkt,problem,drozp,zadania,przec) VALUES ('$data','$osoba','$klient','$faktura','$produkt','$problem','$drozp','$zadania','$przec')"; } else } ?>
pola w bazię się zgadzają sprawdziłem debugerem jakie wartości są przekazywane i nie pokazuje on wartości pól z listy rozwijanej <option> xxx</option> może to stanowić problem