Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyszukiwarka
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
br4tp1t
witam wiem ze temat wyszukiwarki byl poruszany wiele razy, lech jest laikiem w tej sprawie a musze zrobic wyszukiwarke firm i nie mam zielonego pojecia jak to zrobic tzn najlepiej gdyby informacje o firmach byly w pliku txt i w wynikach wyszukiwan bylo tez np logo firmy cos takiego jak jest na stronie www.pkt.serio.pl nawet nie musi byc w pliku txt ale zeby to latwo zrobic i zeby dzialalo, prosta wyszukiwarke mam w javie ale ona troche zle dziala sad.gif tzn wlasnie nie wiem jak dodac logo do wynikow dziekuje wszystkim za odpisanie
scanner
#-o
W tym tekscie nie ma ani jednej kropki!!! To jest aniormalne produkować tak długie zdania.
W czym masz wyszukiwarke? W Javie? Czy w javaScripcie?
Dlaczego umieściłeś tego posta tutaj? Przenosze (Bazy=>Skrypty)
Zacznij od tego, ze musisz mieć sprecyzowaną strukturę bazy, nastepnie moduł, który będzie dodawało rekordy do Twojej bazy. A dopiero wtedy zrób "wyszukiwarkę". A raczej katalog.
br4tp1t
oki juz tlumacze. moze to byc obojetnie czy php czy javascript, narazie mam to w javascript ale nie wiem jak zrobic zeby do wynikow wyszukiwania dodawal mi np obrazki (czyt. loga firm), alby czy nie lepiej bedzie to zrobic w mysql? tylko ze wlasnie nie wiem jak sie robi baze danych i jak zrobic skrypt w php zeby to dzialalo. mam serwer na sisco i niby moge utworzyc dane ale z ich strony a jak probowalem zrobic to skryptem php to pisalo ze nie moze polaczyc sie z baza a niby dalem adres bazy, uzytkownika i haslo. prosze tu o informacje w czym najlepiej to zrobic i mniej wiecej jak.
Z gory dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.