Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przeniesc osCommerce na inny serwer?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
maciejk
Zmieniam wlasnie serwer na ktorym mam zainstalowany i dzialajacy od dluzszego czasu sklep (oscommerce), chce go przeniesc na inny serwer i mam takie pytania:
-Jakie pliki musze reedytowac ,czy tylko configure.php w includes (admin i w /)
-Jakie jest polecenie zeby mysql wypluł pliki jako *.sql i zebym sobie go spokojnie wrzucil przez phpmyadmina na nowy serwer
-jest jakis prostszy sposob?
wassago
powiedz phpmyadmin'owi aby zrobil backupa bazy i juz jeden problem z glowy
maciejk
No to mam plik baza.sql.php to moge sobie tak usunac rozszerzenie php zeby zostalo samo sql i pozniej zrobil fill ?
wassago
powiem ci szczeze, ze nie mialem okazji bawic sie backupem baz, ale jezeli zrodlo tego pliku to "gola" baza (baz mozliwosci zaladowania jej przez zawarty skrypt) to zmien roz. ale przeciez gdy ladujesz baze przez phpmyadmin'a to roz. nie jest wazna.
maciejk
No w sumie to masz racje, a jakie pliki musze jeszcze zmienic bo jak instalowalem nie recznie tylko przez prog. instalacyjny i teraz nie wiem sad.gif
wassago
pewnie ogolna konfiguracje skryptu (host bazy d., hasla bazy d., etc.), najlepiej na tym nowym serwie odpal program instalacyjny OScomm. a potem tam gdzies powinna znajdowac sie funkcja ladowania backupu bazy danych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.