<style type="text/css"> #logo {position:absolute;background-image:url(logo3.jpg);width:560;height:560;} #login {position:absolute;width:75;height:30;visibility:visible;} #dolacz {position:absolute;width:75;height:30;visibility:visible;}</style> <script language="javascript"> y=0;dy=-1; function dopasuj() { Szer=screen.availWidth; if (Szer==800) {alert('Uzywasz rozdzielczości 800x600 ,strona została dopasowana do 1024x800');Szer=1024;} if (Szer==1024) {lx=232;} else {lx=360;} document.all['logo'].style.left=lx; document.all['login'].style.left=lx+120; document.all['login'].style.top=230; document.all['dolacz'].style.left=lx+120; document.all['dolacz'].style.top=270; .... </script> </head> <body onload="dopasuj();" background="0.GIF"> </body> </html>
Otóż strona działa poprawnie w FF, natomiast w IE wyskakuje komunikat:"Błąd: document.all.login.style jest pusty lub nie jest obiektem"w linii:
Bardzo proszę o pomoc, gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o js i dhtml.
document.all['login'].style.left=lx+120;
EDIT:
Znalazłem już błąd otóż zdublowałem nazwy warstwy i obrazka zmieniłem i działa jak trzeba. Ciekawostką jest to, żę w FF działało bez problemów dopiero jak chciałem sprawdzić czy w IE działa to się wykrzaczyło.Proszę o zamknięcie i usunięcie tematu, chyba że ktoś chce skorzystać. Pozdrawiam i przepraszam zamieszanie.