Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] przesyłanie danych miedzy stronami met. POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raak07
cześć
w PHP stawiam pierwsze kroki no i dlatego pewnie ten problem
mam trzy strony
strona1 - formularz z danymi niedzy innymi przesylanie plikow
strona2 - wyświetlenie danych spr. poprawności
strona3 - zapis danych do bazy
problem jest z odczytaniem danych na stronie3 uploadowanych kilku plikow
na stronie2 $_FILES["plik"]["tmp_name"] zapisuje do zmiennej $sciezka = C:\WINDOWS\php386.tmp|C:\WINDOWS\php387.tmp|C:\WINDOWS\php388.tmp| i przesyłam to inputem do strony3
jak odczytuję to na stronie3, to widzę tą zmienna tak C:\\WINDOWS\\php343.tmp|C:\\WINDOWS\\php344.tmp|C:\\WINDOWS\\php345.tmp|
skąd ten \\
jak się tego pozbyc?
pewnie istnieje sposób na przesłanie całej zawartości $_FILES (kilku plików)miedzy stronami?
proszę o pomoc
raak07
Arrowb
witam,
dodatkowe \ ustawione sa w konfiguracji serwera, ale to w niczym nie przeszkadza

1. <?php
  2. str_replace('','&#092;', $sciezka);
  3. ?>
franki01
Nie wiem czy tak nie jest, ze po zakonczeniu aktualnego skryptu, pliki tymczasowe sie kasuja. Mozna skopiowac je wszystkie do bezpiecznego katalogu i z tamtad korzystac.
raak07
123<?phpstr_replace('\\','\', $sciezka);?>to nie działa
Cytat(franki01 @ 10.09.2007, 17:03:45 ) *
Nie wiem czy tak nie jest, ze po zakonczeniu aktualnego skryptu, pliki tymczasowe sie kasuja. Mozna skopiowac je wszystkie do bezpiecznego katalogu i z tamtad korzystac.
szukalem cos na temat bezpiecznego katalogu ale nic nie znalazłemnadal prosze o pomoc
franki01
Mi chodzilo o to, zeby do jakiegos katalogu zapisywac wszystkie wyslane pliki (np. wlasny_temp/) i potem przez ten katalog korzystac z plikow, a nie bezposrednio przez pliki tymczasowe. Potem po ich uzyciu, skasowac je unlink().
raak07
dzięki za zainteresowanie i odpowiedź
w moim projekcie strona2 na zadanie wyświetlić i wskazac błędy które wystąpiły podczas wprowadzania danych zwłaszcza wybranych do przesłania plików
jeszcze raz dzieki za podpowiedź
pozdrawiam Raak07
P.S.
rozwiazanie proponowane przez Ciebie jest chyba jedynym
rzeczywiscie (tak wyczytałem)pliki tymczasowe są przechowywane do końca wykonania skryptu
revyag
Temat na przedszkole.

Przenoszę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.