Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][Pewnie JS]Co podany czas wykonaj skrypt php...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matergames
Chciałbym zrobić że jęzeli dany warunek jest spełniony to co 30 sekund wykonuje się skrypt php.
Czy jest to możliwe? Jeżeli tak to prosiłbym o kod, lub chociarz jakis poradnik na ten temat.
Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje tongue.gif
Pisze w przedszkolu bo uważam że dopiero "raczkuje", jezeli nie ten dział proszę o przeniesienie smile.gif
strife
W windowsie masz harmonogram zadań :] JS nie jest dobrym rozwiązaniem ponieważ, można go wyłączyć, więc nie daje Ci pewności, że ten skrypt php zostanie napewno co 30 sekund odpalony. Nie mniej jednak, jeżeli to ma działać po stronie klienta, bo tak też wydaje mi się, że chcesz zrobić to myślę, że dobrze by było jakbyś poczytał o ajax'ie, na Wortalu i na forum było o tym wiele razy poszukaj smile.gif
matergames
Niby coś czytam o ajaxie, ale rozumiem z tego co nic tongue.gif
Czy mógłbym dostać jakąś podpowiedź. (Na skrypt to ja nie licze, ale jak ktoś sie nudzi.. winksmiley.jpg )
strife
Masz gotowca, (prototype to framework do js/ajax): http://wiki.script.aculo.us/scriptaculous/...riodicalUpdater

tongue.gif
Wieviór
Rozwiązaniem jest też CRON ;]
strife
Cytat(Wieviór @ 11.09.2007, 19:26:08 ) *
Rozwiązaniem jest też CRON ;]

Cytat
Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje

Czytamy temat od początku tongue.gif Poza tym jak się domyślam -matergames- nie chce tego uruchamiać po stronie serwera. Nie mniej jednak miło by było gdyby napisał co dokładnie chce uzyskać smile.gif
erix
Cytat
Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje

http://cronw.sourceforge.net/
matergames
Już wszystko mam.
Wszystkim dziękuje za pomoc smile.gif
Założyłem sobie konto, bo myśle, że będzie mi jeszcze potrzebna wasza pomoc tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.