Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak zrobić prosty ShoutBox
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marekpb
Witam ! Chciałem na swojej stronce dodać shoutbox ale jest problem że nie wiem jak go zrobić. Znalazłem wiele gotowych skryptów ale nie odpowiadają mi (są zbyt trudne i skomplikowane). Byłoby dobrze gdybym sam (no z wielką Waszę pomocą) zrobił go. Może być taki co zapisuje wiadomości w pliku .txt (taki jakiś proty). Tylko chciałbym żeby trzeba było podać "Nick" i "Wiadomość" (to wymagane) a opcjonalnie e-mail i gadu gadu. Z tym że gdy ktoś wpisze e-mail to żeby jego nik zrobił się linkiem i przenosił do e-mail a gdy poda gadu gadu to żeby przy jego nicku pojawił się obrazek ze statusem (np. http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=1). Czy byłby ktoś tak dobry i wskazał mi taki skrypt ? Może wiecie gdzie takowy mogę znaleść ? Lub może ktoś napisze ? blinksmiley.gif Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dzięki.
Daimos
nikt Ci tu nie napisze, jezeli chcesz gotowca, to nie ten dzial, a jezeli chcesz sam napisac, to zrob cokolwiek i pokaz kod jak bedziesz mial jakis problem
Jezeli nawet nie wiesz od czego zaczac, to zacznij od podstaw php

chcesz robic shutboxa na plikach? poznaj funkcje:
file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.