Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][php] Cos Innego Niz Iframe ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
witam. stosowalem na stronie zazwyczaj iframe, ale neistety IE strasznie sobie z tym nie radzi i cala strona wyswietla sie w haotyczny sposob. Chcialbym sie dowiedziec czy jest cos innego ? jakas alternatywa na iframe ? cos dzieki czemu bede mogl w danym miejscu na stronie w okreslonych rozmiarach wyswietlac inna strone ?
vasq
W php mozesz sobie zaincludowac domument z zewnatrz i z glowy.

1. <?php include('inna_strona.php'); ?>

Co do IFRAME to nie zauwazylem jakis wielkich problemow w IE, jesli dobrze zdefiniujesz wielkosc IFRAME to wsio gra, ale fakt ze nie stosowalem tego bardzo czesto.
Prym
prosta odpowiedz na twoje pytanie to zwykły blok div'ovy z ustalonym id i do tego jakiś ajax winksmiley.jpg i masz wtedy pięknie wczytywane tresci strony bez przeladowań całości
wkamuda
Witam

Mam problem z iframe :/ podepnę się pod ten temat bo nie chce zakładać nowego

Otóż sprawa wygląda tak... chodzi o stronkę http://www.kamuda.pdg.pl/indes pod każdą przeglądarką wygląda ok oprócz Internet Explorera jest 1px odstępu między elementami itd., ale chodzi mi o iframe właśnie w IE. Po wejściu ,np. do works/id czy works/print to po kliknięciu w strzałkę w dół tzn na górze robi się przesunięcie jakies 3px po 2-gim kliku w strzałkę w dół robi się już z 5px odstępu od góry. Od góry iframe w IE zaczynają dodawać margines.

przez PHP include nie chce mi wyświetlić tej zawartości...sad.gif

Pytanie czym mogę to zastąpic...? albo w jaki sposób pozbyć się tego przesunięcia ...? sad.gif proszę o pomoc

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.