Jak zmusić ajax do wysłania pliku do użytkownika ? Chodzi mi o efekt podobny do tego z PHP za pomocą header().
Próbowałem już różnych metod, np takie coś (sorry za tag PHP ale ładnie składnie koloruje):
<?php // funkcja finalnie ma zwracać plik pdf, ale jak zadziala chociaz z tekstem to i z
pdf'em musi ;) function ReportAsPdf(){ advAJAX.get({ url: "index.php?action=getpdf", parameters : { // trzy dynamiczne tablice, ktore finalnie maja byc całkiem spore, // dlatego AJAX i metoda POST }, headers : { "Content-Disposition" : "attachment; filename=plik.txt", "Content-Type" : "application/x-unknown" }, uniqueParameter: "custom_unique_param", onSuccess : function(obj) { document.open(); document.write(obj.responseText); document.close(); }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); } ?>
ale zamiast próby pobrania zawartości to wpisuje mi ją do przeglądarki. Ustawiałem również nagłówki w pliku php i jak wywołam ten plik php osobno to pojawia się "zapisz jako" a w w/w sposób nie chce ...
Proszę pomóżcie